❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, July 31, 2012

GIVEAWAY 5: fiszah_pjo first Giveaway : sedondon ceria!

Assalamualaikum w.b.t.
Nak join giveaway lagi??
i loike!!
kali ni giveaway bukan sebarang giveaway...giveaway kali ni ala-ala contest tapi simple je..
nak tau??jom layan.....zassss!!!!

penganjur:

nama giveaway:

syarat-syaratnya:
STEP 1: copy banner yang kat
entry ini dan harus letak dientry anda serta linkkan ye..

STEP 2: jadi follower fiszah_pjo..
STEP3: sedondon ceria ini terbuka ye..tak kisah la, 
anak beranak ke, suami isteri ke, adik kakak ke, kawan-kawan2 ke..asalkan sedondon yang ceria.korang buat entry dan letak gambar ceria korang tu ye..

gambar sedondon pilihan ayong

kesayangan-kesayangan ayong...semoga kami semua sentiasa di bawah perlindungan rahmatMu ya ALLAH..
ummi kami yang paling ceria!! hehe...
zaid + lina = 7 permata hati
puteri kesayangan ummi abah
amacam???sedondon x??hehe..
semoga puan fisza dan suami terberkenan dengan wajah-wajah sedondon ceria kami..hehe...

STEP 4: da setel sila komen kat entry ini

hadiah:
pemenang 1: duit raya RM35
pemenang 2: duit raya RM20

tempoh:
30/7/2012  hingga 15/8/2012

wah!!! bestnya kalau dapat duit raya dah tua bangka ni kan...
ayuhlah kita merajinkan diri join giveaway yang best ni!!
~thanks a lot fiszah sebab sudi buat giveaway yang best ni~

Friday, July 27, 2012

GIVEAWAY 4: Salam Ramadhan Giveaway by Sweet Lizahanum

Assalamualaikum w.b.t

Mungkin hari ni hari giveaway sedunia ek??hehe..
jom la memeriahkan GA sahabat-sahabat kita di hari Jumaat yang indah ini...

Apa cerita GA kali ni??

penganjur

tajuk GA:

Nak tau lebih lanjut kena la tengok blog penganjur yang sweet ni...senang je..klik link kat atas ayong dah tulis tu...orait??

sebelum habiskan entri ni nak share pic ni.....


jom basahkan lidah dengan selawat dan zikir di bulan yang mulia ini...



GIVEAWAY 3: Second Giveaway by Share Your Love With Cards!

Assalamualaikum w.b.t

Salam jumaat semua..
Alhamdulillah..jumaat yang pertama dalam bulan ramadhan tahun ni...semoga kita semua berada di bawah perlindungan rahmat Allah s.w.t....aamiin....

Di hari jumaat yang indah ni, jom join give away lagi..mau??hehe...
saja suka suki...InsyaAllah ada rezeki, Allah s.w.t je yang Maha Mengetahui kan...
suka pulak ada blog ni sebab macam boleh tulis suka hati, asalkan x kacau orang..nak join contest and GA banyak-banyak pun xde sape boleh marah...hehehe....

ok, now, terus je la ke GA yang ayong nak join ni ye...GA kali ni dianjurkan oleh cik saza , owner blog SHAREYOURLOVEWITHCARDS.

GA ni sangat simple..jom tengok macam mana nak join...

1) Follow blog SHAREYOURLOVEWITHCARDS
2) Buat entri pasal GA ni kat blog / fb / twitter
3) Tinggalkan detail yang saza nak kat komen entri SECOND GIVEAWAY
nama
email
link entri

HADIAH???
ni hadiah-hadiah bakal menjadi milik saya jika bertuah...insyaAllah....doakan ye...

1. 20 pcs of 12" x 12" patterned paper
2. 30 pcs of 6" x 6" patterned paper
3. Various length of flower ribbons
4. Various length and size of ribbons (satin, grosgrain etc)
5. Die cut aplhabates
6. Paper embosser
7. sequins and beads
8. Contemporary Cardmaking book

PEMENANG AKAN DIPILIH SECARA RAWAK!
so, tunggu apa lagi??? jom join ramai-ramai...deadline 31/7/2012..
last but not least, thanks saza sebab sudi anjurkan giveaway yang kedua...hope nanti ada lagi dan lagi...semoga terus maju jaya!

~ilovecontestandgiveawayforever~




Thursday, July 26, 2012

CONTEST 4: 1st Special Giveaway for B2B by Nuie

Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah...terlalu banyak nikmat dan kurniaan yang Allah s.w.t telah berikan... salah satunya nikmat untuk mencurahkan idea menjoinkan diri dalam contest lagi...bersyukur sangat-sangat.. sebenarnya dalam mood bersyukur dapat bonus raya...hehe...
ok, straight to the point...tengok tajuk entri pun dah tau kan ayong join contest lagi..kali ni apa pulak ye..jom layan...zassss!!!

first, mesti ada mukadimah dulu, mana boleh main terjah je kan..

Apakah contest yang ayong nak join ni?
contest ni dinamakan 1st special giveaway for b2b yang dianjurkan oleh cik nuie, salah seorang bride to be dari JOHOR..sama la kita..hehe..good luck on your preparation for your big day sis dan ayong doakan yang terbaik untuk kita semua!

Apa yang special dengan b2b nuie ni??
yang specialnya beliau ada bakat yang x semua orang ada iaitu membuat handmade item...kerajinan dan kekreatifan beliau terserlah kalau tengok gambar handmade item yang beliau hasilkan..nak tengok? kejap ye..kita pinjam gambar-gambar cik nuie dulu ye.. 
m&m buttons rossettes yang nampak sedap macam m&m jugak!
felt handbouquet yang sangat meletop kebabom!
pearl handbouquet pun ada tau..seriously first time ayong tengok ada jugak buat hb macam ni..comel sangat!
sebenarnya ada banyak lagi, karang kalau ayong letak semua, dah keluar topik pulak kan..so, kalau nak tengok banyak lagi, boleh check it out kat sini --> Something Handmade by Nuie
kalau berminat dengan hasil tangan beliau boleh email ke sini --> somethinghandmadebynuie@gmail.com 

orait..sekarang kita cerita lebih lanjut pasal contest ni ye...sebelum apa-apa kita tepek dulu banner contest ni..baru dapat feel join contest...hehe...

orait...dah puas tengok banner comel tu??jom kita tengok apa yang cik nuie nak...zassss!!

Syarat Penyertaan:
1. Pertandingan ini terbuka kepada semua
2. Kesemua hadiah di atas tidak boleh di tukar dengan nilai wang Ringgit atau barangan lain
3. Peserta hendaklah mempunyai Facebook ATAU Blog

Facebook user:
2. Share slogan anda mengenai handmade items pada dr anda ke wall facebook kami dan juga wall anda  dan mesti meng"tag" Something Handmade By Nuie"

Blogger:
1. FOLLOW blog : soulmate-kami.blogspot.com
2. Letak badge contest di sidebar paling atas blog anda dan link ke blog soulmate-kami.blogspot.com
3. Buat satu entry pasal giveaway ini dan terangkan kenapa anda rasa handmade items itu menarik 

Hadiah-hadiah:
Grand Prize:
1 Hand-bouquet dari Something Handmade yg boleh direquest oleh pemenang
2nd Runner Up:
 1 items Something Handmade yg boleh direquest mengikut syarat2 nya
Consolation Prize (3rd & 4th ):
something handmade items yg telah ditetapkan bg setiap seorang pemenang

Tarikh tutup pernyertaan pada
01 August 2012 
Jam 12.00 mlm 


haaa....cukup syarat x?? x susah sangat pun kan cik nuie kita ni mintak...kena perah otak sikit je nak bagi sebab-sebab tu...berbaloi la dengan hadiah-hadiah yang cik nuie nak bagi...kan kan kan?? berbaloi-baloi..hehe...

so, ayong pilih nak join sebagai blogger la ye..dah follow, dah letak badge contest kat sidebar paling atas blog dan dah linkkan, dah cerita pasal GA ni, so sekarang sampailah bahagian terakhir..jom layan lagi...zasss!!

sebelum kita cerita kenapa rasa handmade itu menarik, mestilah nak tau dulu kan, apa kebenda la handmade ni kan... untuk makluman semua, handmade ni bermaksud apa sahaja produk yang dihasilkan menggunakan tangan 100% tanpa bantuan mesin...macam yang cik nuie kita buat ni la...ayong memang xde bakat la nak berhandmade ni kan, pendidikan seni dulu pun asyik dapat C je..huhu..sebab tu join contest ni..InsyaAllah ada rezeki boleh dapat handmade dari cik nuie...terima kasih cik nuie sebab anjurkan contest ni!!hehe...

kenapa anda rasa handmade item itu menarik??
  • ada nilai tersendiri...hanya orang yang menghargai handmade ni saja yang tahu betapa bernilainya sesuatu benda yang dihasilkan tu...bagi si pembuat, apa yang paling penting baginya ialah kepuasan dalam diri selepas berjaya menghasilkan sesuatu produk dan kepuasan pelanggan...kepuasan itulah yang tidak ternilai.....
  • berkualiti...selalunya orang yang buat handmade ni mesti sebab memang dia ada minat yang tidak dapt dibendung kan? minat tu pulak semakin berkobar-kobar bila ada bakat dan sifat kreatif yang wujud dalam diri hasil kurniaan Ilahi..jadinya, bila semua tu ada, kerja yang dilakukan mesti dengan kesungguhan yang tidak boleh dipertikaikan..tambah pulak dengan hati yang tulus ikhlas masa membuat sesuatu produk..maka, bila digabungkan semua minat, bakat, kreatif, kesungguhan dan keikhlasan tu terhasillah sesuatu yang berkualiti kan kan kan?? yang pastinya terbaik terganas terbaik!!!!
  • lots of love...nak jugak ber'love' bagai kan..apa kaitan?? yela..bila sesuatu benda tu dibuat dengan hati yang tulus ikhlas, secara automatik kasih sayang akan mengalir ke dalam benda yang kita buat..betul x?? sama jugak dengan handmade, bila dibuat dengan tangan sendiri dengan hati yang ikhlas, sifat kasih sayang tu secara automatik akan meresap ke dalam handmade item yang dihasilkan dan kasih sayang tu akan tersebar kepada orang lain..sesuai sangat dengan tema "SPREAD YOUR LOVE'...bila kita tengok pun terus rasa sejuk mata memandang..nak banding dengan kalau buat dengan mesin yang xde perasaan tu, hasilnya memang berbeza...
  • tidak boleh ditiru...itu sudah pasti..apa yang kita buat tu ada satu je dalam dunia yang macam tu...sebab tangan kita kan lain-lain..kalau buat benda yang sama, hasilnya belum tentu sama..tapi kalau kita perhatikan, istimewanya handmade ni, semua hasilnya mesti cantik, meletup, comel lote, cun melecun... lagi-lagi bila orang yang buat tu memang berbakat, kreatif, teliti dan sebagainya..
  • elak dari membazir...kenapa?sebab bila orang yang kreatif ni yang buat handmade, bagilah apa benda sekali pun mesti dia boleh hasilkan sesuatu yang cantik..setuju x?? x setuju?? ok, cuba bayangkan, ada kain perca yang memang x boleh nak buat baju dah, kalau ikutkan buang jela kan...tapi bila ada orang-orang yang kreatif buat handmade ni, kain perca tu mesti boleh dijadikan sesuatu yang berguna, cantik dan yang seumpama dengannya..kan??? hatta, kalau bagi kertas yang dah direnyuk pun dia boleh hasilkan sesuatu...betul x cik nuie??jadi kat sini kita dah berjaya elakkan pembaziran, kurangkan sampah, secara x langsung menyokong kempen kitar semula yang maya karin berlakon dalam iklan sampah tu..tau??x tau, KLIK SINI
  • Istimewa, unik dan berbaloi...bila handmade ni benda tu akan jadi istimewa sebab benda tu ada satu je kat dunia ni...keunikannya terserlah dan pastinya berbaloi-baloi bila benda yang istimewa dan unik tu adalah hasil tangan kita atau pun milik kita yang kita dapat dari orang lain.
  • bukan semua orang mampu hasilkannya...x semua orang mampu hasilkan sesuatu handmade item yang cantik, berkualiti dan yang seangkatan dengannya...ianya bakat dan kelebihan kurniaan Allah s.w.t.

ok...cukuplah 7 rasanya...sebab syurga kan ada 7 je...ada kaitan ke??hehe.....kalau ikutkan ada banyak lagi sebab, kalau nak tulis semua mau panjang berjela-jela...

kesimpulannya,
"hargailah handmade kerana ia sesuatu yang sangat istimewa"

ASSALAMUALAIKUM

Wednesday, July 25, 2012

CONTEST 3: My 1st Giveaway Contest by QasehFariza


ASSALAMUALAIKUM
jom join contest lagi..hoyeah!! kali ni organize by qaseh fariza...
let's check it out!!

1st step: kena tempek pic ni dengan link...so here it is!
qasehfariza.blogspot.com
2nd step: nyatakan secara kreatif kenapa anda menyertai giveaway ni.
ok, untuk step kedua ni ayong serahkan kat boboiboy and the gang la untuk bagitau sebab-sebabnya ye..malu nak cakap sendiri..hahaha...jom layan...zasss!!!


ni la sample guestbook akak qaseh nak bagi...meletop kebabom kan???
ni pinjam pic akak qaseh...buat deco saja-saja dalam rumah pun cantik..hehe..

ni contoh deco untuk kanopi akak nora buat untuk wedding dia...ceria kan??
pic credit to  sis nora
ni pemandangan waktu siang...lagi bertambah-tambah ceria...admire betul!
pic credit to  sis nora

betul tu...x abis lagi tau...
3rd step: kena tinggalkan link kat komen entry My 1st Giveaway Contest.
baru la qaseh tau kewujudan entri korang... - DONE!

sekian sahaja untuk entri kali ni..thanks a lot qaseh sebab sudi organize contest ni.. korang yang lain, jom la join..the more the merrier! nak join klik link kat atas tu ok.. ayong mintak diri dulu...caucincau!
ASSALAMUALAIKUM

Tuesday, July 24, 2012

CONTEST 2: Contest Header Cute & Awesome -:by Miss Opsspocot !'


Jom join contest lg...kali ni kita join simple contest by siti sarah ni ye ...thanks a lot! 


jgn cakap pape...sape rase header dia cute and awesome, nak join cepat-cepat buat entri...syarat-syarat senang je...kalau ada rezeki siapa tau kan... nak tau lebih lanjut, terjah sini sebelum terlambat!



Friday, July 13, 2012

GIVEAWAY 2: Simple (!!!) GiveAway ~ by Jaja Sutera

Alhamdulillah...diberi kesempatan nak join GA lagi...jom..check it out!


Simple (!!!) GiveAway ~ by Jaja Sutera
Syarat-syaratnya:
  1. Sah utk BLOGGER MALAYSIA Sahaja - DONE!
  2. WAJIB FOLLOW Blog Jaja - DONE!
  3. WAJIB LIKE Page Jaja --> Sutera Online Shoppe - DONE!
  4. Buat entry bertajuk Simple (!!!) GiveAway ~ by Jaja Sutera - DONE!
  5. Copy banner di atas sana tuu..letak dalam entry dan link menggunakan link entry Jaja ni . - DONE!
  6. Tag sekurang2nya 2 orang blogger [ppsstt..PASTIKAN MEREKA TAU] - DONE!
  7. Akhir sekali copy link entry koang dan post kan di kotak komen -DONE!
MANGSA TAG:

DONE!!!
INSYAALLAH ADA REZEKI X KE MANA KANNNNNN.............PEACE!

SIAPA NAK JOIN BOLEH KLIK LINK KAT BAWAH BANNER OK...




Post 11: Alhamdulillah! berbaloi-baloi!!


Assalamualaikum!


tetiba keluar gambar ni kan....pastu semua nak bertanda seru hari ni kan..hehe..sebabnya gumbira bila menang hadiah misteri contest kina..entri ayong yang ni --> ENTRI AYONG
alhamdulillah....hoyeah!! berbaloi sangat sebab memang put an effort nak join contest ni...semangat bangun pagi-pagi tau dok edit gambar upin ipin tu...gigih kan?? (tangan di dada mata ke atas) haha...

ni buktinya....comel kina buat mcm ni...sukeeee.....hehe...


mcm mana dapat idea upin ipin tu??taraaaa....simple je...petang semalamnya sebelum hari bangun pagi-pagi edit gambar tu biasa la balik kerja tengok tv rehat-rehatkan badan kan...tertengoklah cerita upin ipin...maka dari situ la dapat idea... ting!! (mentol menyala di atas kepala!)

so, mmg bersyukur sangat la bila kina murah hati nak bagi hadiah misteri...thanks a lot kina!!! (kalau la kina baca kan...hehe..) actually bukan nak hadiah sangat pun, tp ni macam jadi pemangkin untuk lebih rajin dan semangat join contest dengan giveaway, sebelum ni x tau wujud benda ni...punya la x layan blog ni...hehe..insyaAllah mana tau rezeki nak kawin ke kan...boleh dpt sponsor banyak macam kina ke, sape tau kan...Allah s.w.t je yang Maha Mengetahui..yang penting usaha + tawakal + sabar....peace!!

pssssttt: kalau ada yang baca entri ni, yang rajin join contest ke, GA ke, kalau ada nak tag orang ke, jangan segan-segan tag ayong ok...sangat mengalu-alukan! hehe....


Friday, July 6, 2012

GIVEAWAY 1: Cik Buaya 1st GiveAway : Choose Your Prize


senarai hadiah:
1. Kamera Lomo with film worth RM50++ 
2. Miss Rose Make Up Pallete worth RM50++
3. Topup bernilai RM50
4. Wang Tunai berjumlah RM50

syarat kelayakan:
  1. follow blog Kisah Klasik Azura - DONE
  2. Like Fan Page ---> Cik Buaya (Kisah Klasik Azura) di FB - DONE
  3. Buat entri tajuk :  Cik Buaya 1st GiveAway : Choose Your Prize - DONE
  4. letakkan banner GA dan link kan ke entri ni - DONE
  5. pilih salah satu hadiah di atas - DONE
"hmmm....dengan ini ayong berdoa ayong akan dapat yang nombor 2 iaitu Miss Rose Make Up Pallete!! aamiin...ada sebab kenapa ayong nak yang ni..so, please3, bagi ayong ok...jasamu akan dikenang Cik Buaya!! hehe..."

6. tag 3 orang rakan blogger pastikan mereka tahu - DONE 
so mangsa tag ayong ialah...


7. pastu komen kat entri ni okeh - DONE
 
that's all...semoga ada rezeki ayong...aamiin....

CONTEST 1: 'LIKE, POST & WIN RM600'

Assalamualaikum...ok, entri kali ni x nak mukadimah panjang-panjang.. just nak bagitau entri ni dibuat sebab nak join contest yang dianjurkan oleh 'JOURNEY OF BRIDE TO BE BY SHAKINA FARHAN' kita direct je tengok apa adik UPIN dan adik IPIN kita ni borak ek....jom layan...zasss...hehe....

Di suatu petang yang hening................

Makluman: semua gambar-gambar kat bawah ni dipinjam dari blog Journey of Bride To Be by Shakina Farhan,
kak kina...ipin pinjam gambar ye..hehe....

ni mini pelamin untuk nikah kak kina buat sendiri..cantik kan?
ni pulak doorgift jar yg kak kina buat..comelnya...

ni poskad untuk guestnote..kreatif!
dah ada poskad, mestilah kena ada postbox dia kan..ni lah dia...how sweet!

last but not least..mestilah kena ada gambar pengantin...sangat admire baju nikah dia!!

Ok...rasanya cukuplah tu kan..kalau nak tengok lagi banyak-banyak, bolehlah ke blog kak kina kita ni....'JOURNEY OF BRIDE TO BE BY SHAKINA FARHAN' 

ni banner contest 'LIKE, POST & WIN! 

ok..ni cara-cara kalau nak join contest ni:
1) Like fanpage Journey of Bride to Be & penaja hadiah kita TheshopAblog
2) Like post Contest : Like, Post & Win RM600* 
3) Post satu entri seperti berikut-

  • Tajuk: Contest: Like, Post & Win RM600*
  • Serba sedikit tentang Journey of Bride to Be by Shakina Farhan ni. 
  • Serba sedikit tentang contest & hadiah contest ni.
  • Bebas menulis dalam point form ataupun karangan ataupun gambar.
  • Nak buat sticky post atau tidak terpulang.
4) Hanya satu post sahaja diterima (samada di blog atau note di facebook)
5) Tinggalkan link entry+nama facebook anda di blog ini atau share note facebook di fanpage Journey of Bride to Be bagi yang tiada blog.


yang best lagi, ada banyak kategori untuk pemenang tau...so peluang nak dapat hadiah tu tinggi! yeay!
yeay!! ni la yang ditunggu-tunggu!! hadiah best-best!!
Kategori Pertama : 1 x Telekung Sulam Imported (worth RM100) + 14 complete pack 3D Crest Whitening Professional Effect (worth RM135) + Tony Moly Lip Tint (Worth RM18)

Kategori Kedua: 
1 x 14 complete pack of 3D Crest Whitening Advanced Vivid (worth RM125)

Kategori Ketiga: 
3 x 7 trial pack of 3D Crest Whitening Professional Effect (worth RM75) + Tony Moly Lip Tint (Worth RM18)


All right!! that's all!! jom siapa-siapa nak join contest ni boleh klik kat bawah ni ok...the more the merrier!!


Best of luck guys!!