❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Thursday, February 13, 2014

POST 167: Alhamdulillah...kitorang dah tak PJJ dah...Baby is happy!!!

❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t

baby tak keluar lagi, so guna ihsan google la ye...nanti baby dah keluar boleh tepek gambar baby sendiri...hehe....

Alhamdulillah...alhamdulillah...alhamdulillah...
permulaan yang baik untuk tahun 2014...selepas lebih kurang 8 bulan kitorang jadi suami isteri jarak jauh atau shortform biasa orang guna PJJ, akhirnya sekarang kitorang dah dapat duduk sama-sama sambil menanti si kecik ni lahir...syukur sangat....ayong memang jarang cerita pasal kerja ayong, family ayong..kadang-kadang je bila terlebih rajin kot..haha..
contoh macam sekarang ni, terlebih rajin nak share dengan korang....haha...so korang layankan jela ye..
8 bulan pjj, mcm sekejap je rasanya tiba-tiba dah 8 bulan...memang dari mula-mula kahwin kitorang dah pjj..tiap-tiap weekend along balik johor tengok bini nan sorang ni...alhamdulillah jugak dalam tempoh 8 bulan tu tak pernah sekali pun along gagal balik johor....by hook or by crook dia akan usahakan jugak supaya dapat balik weekend tu....dah kahwin seminggu tak jumpa lain macam rindunya hoiiii...hehehe...
gigihlah lakiku naik bas setiap jumaat petang, nak dekat tengah malam baru sampai...gigihlah bininya ni keluar malam-malam pergi amik laki kat terminal..lepas tu ahad malam dah balik putrajaya...fuhhh..kenangan sungguh...hehehe...
dan lagi mencabar untuk tahun 2014 ni bila sultan johor umumkan gomen johor cuti jumaat sabtu, ahad kerja...eeeeehhhhh...kesian tau laki bini yang pjj ni...dah la weekend tu je dapat jumpa...jumaat ko cuti, laki ko tak balik lagi...ahad laki ko cuti, ko lak nak kena pergi kerja...macam something wrong somewhere di situ...so start dari situ memang berharap sangat dapat transfer...tak boleh tahan la life macam tu..macam takde life laki bini...kesian tauuuuuu....huhu....
lagi pulak masa awal-awal kahwin tahan lagi, walaupun  air mata mengalir jugak bila laki nak balik tu...lepas tu tau pregnant...masa 1st trimester jangan cakap la, nangis sokmo...sampai along dah tak tau nak pujuk macam mana...masuk 2nd trimester dah ok sikit...macam dah tabah gitu la..huahuahua...tapi bila masuk 3rd trimester badan dah mula sakit-sakit di sana sini, mengharapkan suami ada tiap-tiap malam dengan kita untuk kurangkan sakit-sakit tu, perasaan nak duduk sebumbung tu memang membuak-buak...huhu...
so sekarang ni kitorang dah pun dapat duduk sama-sama..alhamdulillah..syukur sangat-sangat...baby pun kemain happy...sokmo la papa dia kena kick lagi-lagi bila perut ummi bertemu perut papa, memang kena kick la..gangster sungguh la si kecik ni...terkejut-terkejut papanya baru nak lelap...hahaha....
mungkin banyak benda jugak yang dikorbankan bila ayong buat keputusan nak transfer ni..tapi tuntutan keluarga lagi penting...yakin perancangan Allah tu yang terbaik..insyaAllah doakan yang baik-baik je untuk kitorang ek...ok, semoga ketemu lagi....bila entah nak cerita pasal preparation baby...umminya pemalas sungguh...huahuahua...insyaAllah next post ok...tapi tak janji tau...hehe...
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......................

13 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum ayong. alhamdullilah syukur. Yeayyy ayong dah duduk sebumbung dengan suami. Baby is happy gila kot! Ayong, cepatlah update cerita preparation baby. Nak baca.. Boleh jadi kenangan kat blog ni nanti... hehehe (",)

*jaga diri baik-baik tau ayonggg

Petak Bunga said...

masa mula2 kahwin dulu pjj gak.. akhir2 bulan ngandung dapat duk sekali.. susah kalau ada apa2..tambah2 preggy

Ann said...

alhamdulillahh..Ann pn dh x PJJ ngn hasben dh tahun ni..seronok kan..anyway, smg sglnye berjln lncr utk ayong yea..:)

cik mah said...

Alhamdulillah...bestnyer kan...

anis suryanie said...

Alhamdulillah dah boleh stay sesame.. nk2 lagi time preggy ni.. nk je hubby ade sekali.. dahla emosi tak stabil kan? hehehe..

btw, anis 1st time dtg sini :) salam kenal ye

AyongAtikah Zaid said...

@sheila: waalaikumussalam..=) happy sgt si kecik ni..baru la terasa normal dah kawin...hehe..ok2..nnt gigihkan jari menaip ek...demi sheila...hehe...

AyongAtikah Zaid said...

@petak bunga: setuju 100%...mula-mula dulu mcm bertabah jugak la..rasa mcm kuat...sampai masa adoyai..nsb baik Allah makbulkan doa..huhu..

AyongAtikah Zaid said...

@ann: yeay!!sep2..seronok sgt..thanks ann..u too..=)

AyongAtikah Zaid said...

@cik mah: best!!skrg tgl tgu baby kuar..papa dia dah ada full time x risau sgt dah..hehe..

AyongAtikah Zaid said...

@anis: salam kenal anis..thanks sudi singgah blog ayong...btl..mmg x stabil sokmo...2 minit sblm dok happy2, tiba2 kang blh nangis..pening lakinye nak lyn..hehe...

misz sheyla said...

Alhamdulillah dah duduk dekat2...time2 preggy ni la time sensitif bebeno...susah kalau jauh2

AyongAtikah Zaid said...

@sheyla: tula kan...lagipun bior susah senang sama2 katanya...hehe...

s h a said...

Alhamdulillah.Tumpang happy untuk ayong.Baby ngan maknye happy x terkira ye. :)