❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Thursday, October 10, 2013

POST 160: Pengalaman Pertama Itu.....

❤Bismillahirrahmanirrahim❤
Assalamualaikum w.b.t

fuh..fuh...fuhhhhh.....
last update 10/9/13...cukup-cukup sebulan update lagi...kebetulan la pulak..hehe...
latest post ayong cakap dah agak bertenaga kan?
rupanya tu harapan palsu ye...baby bagi rehat 1 minggu je rupanya..hehehe...
~anggaplah tu sebagai alasan ok..hehe...~
so apa nak story mory ek?
boleh dah kot nak share pasal pengalaman pregnancy ayong...
alhamdulillah...setiap hari walaupun baaaaanyakkkkk cabaran dan dugaan, tapi still bersyukur dengan nikmat Allah s.w.t yang satu ni...alhamdulillah Allah beri ayong peluang rasa pengalaman ni...
so nak start dari mana ek? kita cerita dari awal la ye....

19/9/13
Hari ni patutnya ayong naik kerja, habis dah cuti raya 2 minggu....tapi tak dapat pergi kerja...ambil MC kat klinik...sebabnya demam dan batuk..ade la sekali muntah...so ingatkan demam ni sebab sakan berjalan...mana taknya kitorang memang pusing separuh semenanjung Malaysia la jalan raya punya pasal..first time raya lepas kahwin la katakan...hehe...tapi dalam ingat demam biasa tu, ummi ayong ada berbunyi jugak, "jangan makan ubat banyak-banyak, pergi test.."..tapi anaknya ni macam ye tak ye je ummi ni sebab period jenis tak teratur, rasa macam tak je kan...so buat tak tau jela....degil ini anak...huhu...sebenarnya takut nak letak harapan, karang frust sorang-sorang...huhu...

20/9/13
kalau ikutkan hari ni pun demam lagi tapi sebab ada kerja penting, terpaksa gagahkan diri pergi kerja jugak...masuk kerja kawan-kawan semua tegur demam-demam berisi ke ni...i'olls sengih-sengih jela...demam kan...malas nak layan...suka hati korang la...tapi petang tu on the way balik terdetik pulak hati ni, apa salahnya cek je...ada ke takde belakang kira...so singgah la guardian beli upt...sampai rumah terus pergi toilet senyap-senyap...hehe...test punya test, terus nampak 2 line...erkkkk...gonyoh-gonyoh mata takut salah pandang...memang 2 line...masa tu memang berdebar, tangan jadi seram sejuk semua ada...tak sangka...terus panggil adik ayong suruh dia tengok, dia pun cakap, "betullah tu 2 line..kitorang dah agak dah..." haha..yela tu kan..then macam still tak percaya lagi, kejutkan ummi yang tengah tidur suruh ummi tengok pulak...memang sah...perasaan memang bercampur baur...happy tapi nervous...memang tak disangka-sangka...bayangkan sebelum tu belasah dok jalan sana sini, makan tak ingat dunia....raya la katakan...hehe...masa ingat-ingat balik rasa bersalah pun ada kalau jadi apa-apa kat baby ni...cuak kot...tapi alhamdulillah tak jadi apa-apa yang tak baik..dia sangat kuat...alhamdulillah....
oh lupa...lepas dah agak kurang terkejutnya, whatsapp along gambar upt tu...
boleh dia tanya, "syg hamil ke ni?" aduhai...lakiku...lakiku...kelakar je bila ingat balik...hehe...
sampai sekarang dia suka guna perkataan 'hamil' tu..dia tak cakap pregnant ke mengandung ke....
and ayong rasa sangat comel bila dia cakap hamil...boleh tak macam tu?hahahaha....
nak jugak tepek gambar upt..kenang-kenangan...hehe...



24/9/13
hari yang dinanti-nanti...hehe...since kitorang kan pjj, along balik weekend je...so ayong memang tunggu weekend nak confirmkan pregnant...nak along ada sama...bagi dia dengar sekali apa doktor cakap..ingatkan ada la macam dalam drama kat tv tu ke, selalu kan doktor cakap macam ni, "tahniah..awak disahkan mengandung 2 bulan.." tapi realitinya tak macam tu rupanya...berangan je...hahaha....masuk bilik doktor, bila ayong cakap nak confirmkan pregnant, terus dia ajak pergi scan...ingatkan ada la nak buat upt lagi sekali ke, penat je tahan kencing...hahaha...so doktor pun scan, first time scan perut, yang ni sama macam dalam tv...drama queen sangat kan...haha...doktor cakap baru ada kantung kecik je..nak measure nak tau berapa minggu pun tak pass lagi...so doktor expect mungkin baru 4 minggu...alhamdulillah..masa nampak kantung tu pun dah rasa bersyukur sangat...there is something inside me...comel sangat...hehe...lepas tu doktor bagi folic acid...doktor cakap bulan depan boleh cek lagi..masa tu dah boleh tau berapa minggu...
macam biasa doktor pesan, jaga makan, jaga diri....
dah, tu je kisah 1st check up..hehe..

rasa macam dah panjang sangat post ni....nanti one fine day kita sambung story mory lagi ye..bila tu tak tau la...ibu mengandung...semuanya unexpected...maafkanlah ye...huhu...

13 comments:

Diyana said...

hehe nak drama sgt kan ayong... at least ayong ada laa kan part2 drama tu sikit...
kite awal2 dulu, cek kencing je... pastu "haa, betol laa tu pregnant".. cess~ lgsg xdrama betol doktor... muahaha

IMaH said...

Alhamdulillah..tahniah!! take care tau. Jangan wat kerja berat & angkat barang berat. semoga semuanya selamat dan dipermudahkan

Nursaila Norman said...

ihehehehe..good luck ayong..semoga sihat,selamat semuanya k!

Mila Kamil said...

Alololo...comel je husband ayong gn perkataan hamil tu.. Hehehe...papepon take care ya mummy to be... :)

AyongAtikah Zaid said...

@diyana: hahaha...rasanya doktor2 ni x tgk drama la...kelakar je kan..hehe...

@imah: thanks imah!=) baik mummy imah...imah pn jaga diri ye..semoga kita semua dilindungi..nnt boleh sharing2 pasal baby pulak..hehe...

@saila: thanks saila!! good luck untuk saila jugak...sempat lg nak kejar ni...chayok2...hehehe...

@mila: baik auntie mila..ayong doakan ada rezeki mila pulak lepas ni ye..can't wait to hear the good news..hehe..=)

Mila Kamil said...

hee..thank you mummy ayong! auntie mila stress banyak sgt keje nii... heee....insyaALLAH ada rezeki kami nanti, doakan tau... hee...=)

S. Faezah said...

tahniah ayong! :)

Schazaza Zober said...

Ayong, kita serupa la...
dah la kahwin sama...
:)

AyongAtikah Zaid said...

@faezah: thanks..=)

@izzah: sama ye...alhamdulillah...due bile? take care ye...=)

Sheila Salim said...

assalamualaikum ayong.. alhamdullilah. lebih kurang sama je kisah mengandung kita. sheila pun kena tegur dgn officemate. blik terus teruja nak check upt. sheila da setahun setengah nikah. alhamdullah, sampai jua rezeki ku.. awk due bila? sheila hujung bulan mei In Shaa Allah :)

AyongAtikah Zaid said...

@sheila: waalaikumussalam sheila...congrats tuk sheila gak!!ayong due insyaAllah akhir bulan 4..lbh kurg jela kite...yok la sesame mengharungi pancaroba preggy ni..hehe..take care ya!! =)

s h a said...

Ayong...walaupon da lambat...Congratzzz...Sep2...samela upt yg sha gune ngan ayong.Hehe.By guardian. :)

AyongAtikah Zaid said...

@sha: xpe...selagi belum bersalin sempat lg..tq2..hehe...ye2 btl, beli kat guardian..men rembat je, yg x murah sgt, yg x mahal sgt..yg pntg ade 2 dlm 1 box..excited kot nak test byk2 kali..haha..