❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Monday, December 31, 2012

POST 65: Bye Bye 2012 Part 1


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t


semua orang sebok nak post pasal the end of 2012, welcoming 2013...
ayong pun nak menyebok jugak la...nak jadikan kenangan..nanti boleh baca balik..mesti best..hehe....
jom layan kisah-kisah 2012 ayong....hehe..

JANUARI
family dan kerja memang takde masalah langsung...biasalah ada masalah sikit-sikit,stress ups and downs,tapi undercontrol..tapi satu hal ni memang rasa out of control...bulan ni rasanya bulan yang paling sadis kot...paling banyak nangis...nak tidur tiap-tiap malam pun selalu nangis...sebabnya masa ni dugaan hebat la jugak...along masa ni tak kerja lagi..belum ada rezeki lagi...hala tuju hubungan kitorang memang tak nampak lagi...ummi abah asyik tanya je....gaduh tak yah cakap la....sampai along dah tak tau nak pujuk macam mana...tapi nasib la mamat ni kesabaran dia tinggi...so kitorang mampu bertahan...kalau orang lain agaknya dah lama ayong kena tinggal...huhu...ayong pun sebenarnya target nak kahwin 2012 ni...tapi tak kesampaian kan...takpelah...sikit je lagi...memandangkan target nak kahwin tahun ni and nak dapat baby tahun depan, tapi tak kesampaian, so kena work hard la tahun depan untuk kahwin dan dapat baby tahun yang sama jugak....boleh kan?hahaha....just kidding...itu semua kan rezeki Allah s.w.t...hanya Dia yang maha mengetahui....kita doa je ok...aamiin....

FEBRUARI
alhamdulillah bulan ni rezeki along sampai...dia dah dapat kerja...Allah s.w.t je yang tau betapa happynya ayong...bersyukur sangat...dan along ada cakap dua bulan dia kerja insyaAllah dia nak masuk meminang...ayong tak la ambil serius sangat bila dia cakap macam tu...asalkan dia dah kerja, at least nampak sikit masa depan kitorang...ummi abah tanya takdelah stress sangat kan...yang penting semua happy...memang bersyukur sangat-sangat dengan rezeki Allah s.w.t...

MAC
bulan ni birthday abah ayong...alhamdulillah Allah bagi abah panjang umur, kesihatan yang baik, sentiasa dimurahkan rezeki...abah orang yang paling banyak berkorban...kalau orang tanya siapa idola ayong, abahlah jawapannya...dia akan jadi lelaki pertama yang duduk dalam carta hati ayong....life diteruskan macam biasa....tengah sesuaikan diri dengan along yang dah kerja, yang mula sibuk...sebabnya sebelum kerja dia banyak masa nak layan ayong, bila dia dah kerja masa dah limited...kadang-kadang meroyan la jugak....kena marah dengan along lepas tu ok la...hehe....

APRIL
bulan yang bersejarah..awal bulan tiba-tiba along cakap, "sayang, jom tunang.." selepas 4 tahun ayong tunggu ayat tu...biar pun simple, padat dan ringkas tapi sangat bermakna...rasa nak lompat bintang...dia tunaikan janji dia selepas dah kerja 2 bulan...Alhamdulillah....happy sangat...so kitorang pun mulalah merancang bila tarikh sesuai..sebab family dia dari kelantan nak datang johor jauh tu...macam-macam plan buat nak bagi senang dan jimat..hehe...asalnya plan nak buat majlis tunang ni bulan 6, tapi disebabkan perkara-perkara yang tak boleh nak dielakkan, selepas berbincang dan berbincang, tup-tup kata putus diambil nak buat majlis tunang ni dalam masa 2 minggu...amik kau!! tapi sebab kitorang nak buat majlis simple je, takde hantaran apa pun, nak jumpakan family ayong dan family along je, so benda ni jadi mudah...ada la jugak saudara mara yang tak percaya ayong nak buat simple sangat, kena brain wash la jugak, saat ni la ayong memang buat kepala dan hati batu...sebab nak buat ikut agama Islam jugak, taknak ikut adat...dan alhamdulillah semua berjalan seperti yang dirancang dan selamatlah kitorang ditunangkan...

~tiba-tiba macam dah ngantuk pulak...tengok jam dah pukul 12...dah masa tidur...besok kerja...johor tak cuti new year...sedih....besok kita sambung kisah selepas tunang pulak ye....hehe...~

GIVEAWAY 49: CONTEST ' NAK SKIRT DARI NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE'


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t


contest lagi...jom join!
ikut terma dan syarat ye..sila klik banner untuk lebih details...
ayong follower blog Norzi Beautilicious House yang ke 570
ayong follower blog Norzi Foodilicious House yang ke 94
ayong liker page Norzi Beautilicious House yang ke 18570
ayong nak tag my sis and my housemate yang comel-comel....

~thanks organizer for this wonderful giveaway~

GIVEAWAY 48: Wajihah Rashid: Giveaway Time! :)

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

yok join giveaway lagi...
maaflah ye asyik giveaway dan giveaway...tuan blog ni memang suka mencuba nasib...hehe....
jom kita tengok pulak apa cerita giveaway yang ini...layan...zasss!

skin and body mini set
DIY Box in Box
SYARAT PERTAMA:
SKIN AND BODY MINI SET VS DIY BOX IN BOX
mana satu pilihan hati????
ayong pilih DIY BOX IN BOX!
sebabnya as bride to be memang pantang jumpa word DIY ni...hehe...
lepas tu ayong rasa benda ni akan berguna untuk buat jadi kotak doraemon ayong masa wedding nanti untuk letak segala bagai benda-benda comel (contoh: pin, brooch, jarum peniti, gunting, benang, jarum dan lain-lain) yang akan diperlukan semasa emergency di hari kejadian nanti...so diharapkan takdelah kejadian pengantin menggelabah...mintak dijauhkan....aamiin...
plus ayong memang sangat perlukan box macam ni untuk simpan segala bedak, make up (tak banyak, tapi ada tau), sikat dan sebagainya....kesian tau sekarang semua dok campak je dalam bakul yang dapat masa dapat hamper raya tahun lepas...tak ke'perempuan'an sungguh....huhu....kalau nak beli sendiri benda-benda macam ni, memang tak la kan..tak pernah masuk dalam kepala otak..so memang  bagus kalau dapat hadiah macam ni...hehe....

SYARAT KEDUA:
selepas berjalan-jalan dalam blog wajihah ni, ayong rasa entry yang paling ayong suka adalah........
Pengalaman dalam dewan bersalin
ayong memang teringin sangat nak tengok orang bersalin secara live...dulu praktikal kat hospital tak berpeluang nak tengok...walaupun takut, tapi nak try jugak tengok...so, sebab tak dapat tengok lagi dengan mata kepala sendiri, bila dengar orang cerita pun dah suka...hehe...

SYARAT KETIGA:
Mangsa tag ialah my sismy housemate, my b2b friend dan my ex-b2b friend.

~KLIK SINI YE UNTUK LEBIH DETAILS~

Sunday, December 30, 2012

POST 64: Wedding Progress Sebelum Masuk 2013


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t


Dah lama tak cerita pasal progress kahwin kan?
life is super duper busy...stress memang meningkat tahap kritikal...
alhamdulillah sekarang dah lega sikit...bolehlah nak atur balik hidup yang dah tunggang langgang ni...
so untuk entry ni ayong nak cerita progress wedding secara lamsam ok...layankan aje...

BUDGET KAHWIN
Budget kahwin alhamdulillah kitorang boleh control lagi sampai takat ni....harap-harapnya lepas-lepas ni semua mengikut budget yang dah ditetapkan..kalau boleh kurangkan lagi bagus...semoga sentiasa dimurahkan rezeki dan dipermudahkan untuk bina masjid ni....
dah terasa ke'nervous'an itu...nervous tak cukup duit...haha...

LOKASI MAJLIS
Alhamdulillah dah confirm booking Dewan Orang Ramai Yong Peng, dah letak deposit RM50..last week pun along datang yong peng bawak dia pergi tengok dewan tu...dah cat baru dah dewan tu..happy! cakap kat along macam ni, "sebab kita nak kahwin kat situ, terus cat baru tau..haha.." so nanti dalam bulan 5 boleh bayar terus habis untuk dewan...hopefully takde apa-apa masalah la dengan dewan ni....aamiin..
untuk nikah kat masjid ni tak confirm lagi ada apa-apa prosedur kena ikut ke boleh main terjah je....dah mintak abah tanyakan...so, tunggu jela...mintak-mintak boleh la, malas nak buat kat rumah....hehe...

CATERING
Ayong pernah cerita pasal first discussion untuk booking catering dengan pakcik shukor kat sini... so far, sampai sekarang takde apa-apa progress untuk catering...InsyaAllah akan jumpa pakcik shukor untuk second time dalam masa terdekat bagi confirm balik segala benda..
mintak-mintak pakcik shukor terbukak hati tiba-tiba bagi diskaun ke...hehe......
catering untuk nikah tak confirm lagi, tapi ummi dah aim nak mintak tolong kawan dia...
tunggu dah dekat sikit kita tanya ye....

HOMESTAY DAN TRANSPORT
bab ni memang tak sentuh langsung lagi....baru nak start survey-survey....

KAD JEMPUTAN
untuk kad jemputan, ayong mengharapkan untuk menang satu contest ayong join kat facebook...kalau menang tu memang senang, tak payah fikir dah..setel satu hal...harap-harap menang la...doakan ye...kalau tak dapat yang tu, ayong plan nak print sendiri je...design dah siap dah, tinggal letak pelan....tapi nak harap-harap menang jugak contest tu...tunggu 7/1/13....harap-harap menang...aamiin....

PROSEDUR NIKAH DAN SEGALA BORANG
bab ni nanti masuk je tengah bulan 2 dah boleh push along siapkan dia punya..lepas tu bolehlah siapkan ayong punya pulak....semoga semuanya dipermudahkan...aamiin..

PHOTOGRAPHER DAN VIDEOGRAPHER
ingat entry yang ini?
the first thing yang settle dalam checklist...dah confirm dgn tds bulan 10 hari tu...tinggal tunggu hari kejadian je...bayaran semua akan disettlekan sehari sebelum kejadian...
tolong ambil gambar and video wedding kitorang best-best ye....hehe...

HANTARAN
untuk hantaran ni memang pening...mula-mula taknak buat langsung..lepas tu nak buat letak makanan je, lepas tu nak letak barang pulak..sampai gaduh-gaduh..haha...tapi alhamdulillah kira settle dah la...tinggal nak beli kemeja along sehelai, yang ni nanti ayong usha-usha kalau padini buat sale...senang mamat ni, bagi kemeja padini je senyaplah beliau...hehe...lepas tu telekung dengan kain pasang ayong bagi duit je dekat ma along mintak tolong dia belikan kat kelantan...cantik-cantik..hehe...
segala makanan tu kena tunggu dah dekat la baru boleh buat kan?
dulang nak pinjam maklong punya tinggal fikir nak deco macam mana....so kira settle lah!

NIKAH ATTIRE
Outfit untuk nikah otw tengah buat, janji akhir bulan 2 nak siap...so kita tengoklah nanti macam mana outcome dia ye...harap-harap menjadilah seperti yang dibayangkan....banyak jugak melabur untuk outfit ni...yang ni memang dengar cakap nafsu kahwin sekali seumur hidup...hehe...kalau nak baca ayong membebel pasal outfit nikah ni boleh klik sini..sekarang misi tengah mencari kasut yang berkenan di hati dan murah..susah betul....sabar je la....

BRIDAL (DECO DEWAN + WEDDING ATTIRE + MUA)
Bridal ni ayong dah selamat booking minggu lepas...rasanya ok la apa yang kitorang nak dengan budget yang ditawarkan...so terus booking...malas nak fikir dah..lagipun dah berbulan ayong dok usha satu bridal ni....yan g ni ayong tak pernah cerita kat blog ni...ayong tak ambil pakej...dengan bridal ni ayong mintak sepasang baju kahwin, make up untuk nikah dan resepsi, backdrop dan hiasan meja makan damai, photocorner ala-ala mini pelamin 1 panel dengan kerusi, walkaway, red carpet dan pintu gerbang...total RM1500..harap-harap semua ok la berurusan dengan bridal ni dan diorang buat cantik-cantik untuk wedding kitorang...aamiin....tapi bab baju tak berapa confirm lagi sebab hari tu try satu baju tapi macam kurang best je...so ingat nanti bila-bila nak pergi terjah lagi bridal tu...hehe.....

HANDBOUQUET
haaaa...ni nampaknya je kecik...tapi penting jugak tau...bestfriend pengantin nanti ni...
ingat entry ayong pasal hb glitter yang ini?
semangat je buat kan..hehe..tapi rasanya tak pakai pun hb tu...kita tukar untuk deco hantaran la kuntuman bunga-bunga tu ye...sebabnya bakal dapat hb sponsored by AAWD...idaman hati tu....syukur sangat-sangat..nanti dah 2 bulan sebelum baju semua dah confirm bolehlah confirm hb dengan mila..tak sabar..nak mintak mila buat hb yang suits dengan baju nikah dan resepsi sekali...harap-harap boleh la...

DOORGIFT
untuk doorgift tak beli apa pun lagi sebab decide nak bagi makanan je....sekarang otw nak confirmkan makanan jenis apa..packaging dah aim nak yang mana....so nanti boleh beli dalam masa yang terdekat....simple-simple je...yang penting niat nak menghargai orang-orang yang datang mendoakan kebahagiaan kitorang....semoga semua dipermudahkan jugak...aamiin....

DIY MISSION
kalau nak tau apa DIY mission ayong boleh baca kat sini....makin lama makin berkurang je list...hehe...tapi rasanya semua macam undercontrol lagi...yang perlu design dah design, tinggal nak print...
b2b yang ni tak berapa rajin nak menDIY, maaflah ye...hehe...

DECO BILIK PENGANTIN
yang ni memang tergantung sikit kisahnya....berserah jela nanti apa yang ada...tak berapa penting pun kot, sebab nikah dan resepsi bukan buat kat rumah pun, takde orang nak tengok kalau hias cantik-cantik sangat....janji malam tu ada feel pengantin baru sudah...hahaha...

HONEYMOON
untuk honeymoon boleh baca entry yang ini...
target nak pergi cameron highlands!
plan dah ada, tinggal nak plan yang betul-betul spesifik..nanti dalam bulan 4 bolehlah confirm semua kot...nak buat honeymoon sekali dengan post wedding photoshoot bersama bff...pernah dibuat orang tak? haha...so, harapnya semua berjalan lancar dan kewangan mengizinkan...aamiin....

PERSEDIAAN MENTAL DAN FIZIKAL
InsyaAllah akan disediakan dari semasa ke semasa....penting ni..kadang-kadang memang rasa takut nak kahwin...life is totally different! so, kita readykan la apa yang termampu...belajar menjadi anak, isteri dan menantu yang solehah...along pun sama..semoga Allah s.w.t merahmati kami....untuk fizikal, kalau ada duit lebih, kita pergi spa ye..kalau tak, tolonglah merajinkan diri buat sendiri ye ayong!

rasanya tu jela kot nak cerita wedding progress sebelum masuk 2013...
semoga persiapan untuk 2013 berjalan dengan lancar.....semoga budget jangan lari-lari sangat, tak mampu nak kejar nanti...semoga kitorang tak gaduh-gaduh sangat sepanjang lagi 5 bulan nak kahwin ni..semoga majlis kami dapat diadakan dengan jayanya...dan semoga semuanya sentiasa di dalam perlindungan rahmat Allah s.w.t dan diberkati sebelum, semasa dan selepas kahwin sehingga ke syurga....aamiin......

GIVEAWAY 47: GA Falling In Love


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

"Now I can’t seem to find myself
Oh I can’t seem to ease my mind
Oh I think I’m falling I’m falling and I can’t stop falling
I’m falling in love with you"

sebab tajuk ga ni falling in love, dan-dan nak nyanyi lagu siti falling in love...hehe...
abaikan!
entry ni dibuat special untuk join ga b2b firuz ye...
ayong suka baca cerita-cerita firuz ni, ringkas tapi padat.....
tak sabar nak tengok hari bersejarah beliau...enjoy your preps dear!
ok, straight to the point!
dalam ga ni firuz mintak kita cerita macam mana kita boleh fall in love dengan pasangan....hmmm...tak pernah lagi rasanya cerita dalam blog ni....dan rasanya tak ramai pun yang tahu macam mana kitorang berkenalan semua...kalau orang tak tanya, memang takkan cerita, sebab malas...sebab kisahnya lain dari yang lain....
bukan kawan sekelas, bukan berjumpa di mana-mana, bukan kawan kepada kawan, semua bukan......hehe...
so bagus jugak ada ga ni, at least bolehlah abadikan kenangan kisah kitorang dalam blog ni...
ada reason nak cerita....hehe...thanks firuz!
jomlah layan kisah ayong yang tak seberapa ni ye....

KISAH ALONG DAN AYONG

BAB 1
kisah kitorang ni bermula bulan April 2008, kitorang kenal sebab salah nombor, tapi bukan salah nombor yang disengajakan ye..memang tak sengaja, sebab ayong nak call kawan ayong, tapi entah macam mana line crossing pergi kat nombor along...bila cek balik baru perasan mungkin boleh jadi macam tu sebab beza nombor kawan ayong tu dengan nombor dia hanya beza satu nombor yang last...
so, maybe kitorang kena berterima kasih dengan maxis sebab temukan kitorang.....hehe...
bila dah jadi kejadian salah nombor tu, biasalah masa zaman muda remaja kan, orang nak kawan, kita layan aje...jangan tiru ye adik-adik...tak baik buat macam ni...pilih kawan elok-elok ye...syukurlah along ni takde niat tak baik pun dengan ayong...huhu...so kitorang just kawan untuk beberapa bulan, kawan tu pun melalui sms je, tak pernah jumpa langsung....just ayong rasa selesa kawan dengan dia, kitorang serasi, sometimes bila stress, tension semua kalau ada tempat nak luah perasaan best jugak kan...memang takde apa-apa perasaan langsung...sampai satu ketika, ayong dapat tahu along ni dah ada girlfriend...tiba-tiba ayong macam bengang...sebab dia tak terus terang...tapi ayong pun tak tanya kan...dah kenapa dengan diri sendiri...cemburu ke? ayong pun tak faham...tapi benda tu biarkan berlalu je..biar jela...
teruskan hidup macam biasa....itulah permulaan kisah kitorang....

BAB 2
selepas dah beberapa bulan kitorang kawan by sms tu, tiba-tiba kitorang lost contact, sebabnya ayong busy bila dah naik semester baru, memang lost langsung..tapi dalam ayong dok busy tu, sempat jugak ayong pergi couple dengan orang lain, kawan sekolah rendah....hahaha...punyalah play girl kan...sorry..saya dah taubat dah! tapi entah macam mana hubungan kitorang macam ada masalah, yela, couple bukan sebab cinta pun kan, saja nak suka-suka, memang tak ke mana la...jangan tiru ini jugak ye..tak bagus couple-couple ni...kalaulah boleh putar balik masa, memang taknak buat couple-couple ni..tapi dah nak kahwin pun kan...semoga semuanya dipermudahkan dan dikuatkan iman kami untuk sikit masa je lagi..aamiin... so, bila ada masalah antara ayong dengan boyfriend ayong masa tu, tiba-tiba along ni muncul pulak...dia ni memang suka muncul time ayong stress...so dialah jadi tempat ayong luah perasaan..sebab takkan nak cerita dekat ummi abah kisah cinta monyet yang entah apa-apa ni kan, kakak abang pun takde, nak cerita kat adik-adik lagilah tak patut...so dialah je yang ada...sampai last sekali ayong putus dengan bf ayong tu...
sedihlah jugak sikit...sikit je ok sebab memang suka-suka je kan..hehe...
tapi tengah dalam sedih tu, along pujuk, ni ayat dia yang ayong memang takkan lupa sampai bila-bila...
"kalau dia tak sayangkan awak, ada orang lain yang lebih sayangkan awak...jangan risau..."
dari ayat ni la baru ayong perasan, "eh, mamat ni suka aku ke?" 
selama ni dah berbulan-bulan kawan tak pernah perasan, ayong pun takdelah simpan apa-apa perasaan pun..sebab tak pernah jumpa pun kan...macam mana nak jatuh cinta....tapi bila ingat balik masa jeles lepas baru tau dia ada gf tu ada la jugak tanya hati sendiri, "aku suka mamat ni ke?" tapi macam dalam proses penafian...sebab dia pun tak cakap apa-apa kan, takkan kita pulak nak lebih-lebih...
lagipun, baru lepas putus cinta kot, takkan la nak tunjuk desperate sangat...hehe...

BAB 3
sejak insiden dia pujuk ayong masa baru lepas putus cinta tu kitorang jadi makin rapat pulak..hari-hari mesti mau sms....jangan tiru ini jugak....membazir! sampai satu masa tiba-tiba dia bagitau dia dah putus dengan gf dia, gf dia ada orang lain...so sama-sama putus cinta, lagi la rapat...tapi masa ni memang sebagai kawan je..nothing special...sampai satu tahap tiba-tiba je kitorang couple (jangan tiru, takde istilah couple dalam Islam!), tiba-tiba je perasaan cinta tu datang....sedikit demi sedikit...semakin hari semakin sayang....dan yang uniknya perasaan cinta tu datang sebelum kitorang jumpa face to face...sampai satu ketika kitorang buat blind date (jangan tiru jugak..blind date berisiko tinggi!) dan alhamdulillah pertemuan itu bukanlah menjadi noktah dalam hubungan kitorang...semuanya diteruskan macam biasa...barulah kitorang jadi macam pasangan normal...kalau tak,susah nak bagitau kita ada bf, tapi tak pernah jumpa...mau kena hempuk...huhu...sampailah sekarang dah nak masuk 5 tahun dah usia perkenalan kitorang...status pun dah bertukar menjadi tunang...InsyaAllah tahun 2013 ni menjadi permulaan baru kisah kitorang....detik mula falling in love tu memang tak dapat dikenal pasti bila saat dan ketikanya...yang pasti perasaan cinta itu ada... semoga perasaan ini kekal sampai ke syurga...

sekian secara ringkasnya cerita ayong yang tak seberapa ni...mana yang tak baik tu jangan ikut ye, ayong taknak galakkan korang bercouple-couple ni...sungguh kalau boleh putar balik masa, benda paling menyesal ayong buat dalam hidup ni ialah couple bertahun-tahun...banyak buruk dari baik....tapi nak putar balik masa memang dah terlambat, tinggal berapa bulan je pun nak kahwin...hanya mampu bertaubat...nasihat dari yang berpengalaman, dah jumpa yang berkenan, terus kahwin je..kalau tak mampu lagi, duduk diam-diam...doa pada Allah s.w.t....semoga Allah s.w.t tetapkan hati kita dan dia...
sesungguhnya jodoh itu rahsia Allah s.w.t....
~renung-renungkan dan selamat beramal~

::maaf entry panjang dan takde gambar::

Saturday, December 29, 2012

GIVEAWAY 46: Jom Join My Birthday Giveaway By Sweet Lizahanum


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t


ayat dalam gambar tu sudah terang lagi bersuluh ye!
apa tunggu lagi?
jom menjoinkan diri masing-masing...
tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tau??
hadiah best-best tau...nak tau???
ayong taknak bagitau kat sini, so korang kena terjah sendiri post sweet lizahanum ye..supaya keterujaan korang nak join lagi bertambah...hehe...
sila klik banner ye untuk lebih details....
pat-pat siku lipat, siapa join, dia dapat...hehe....

~tiba-tiba mood nak berperibahasa je bila buat entry ni...layankan aje la...~

GIVEAWAY 45: GIVEAWAY YANG CUN BY SUPERCUN WEDDING!


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah...masih diberi kesempatan nak tulis dalam blog ni....life is super duper busy!
macam banyak je nak cerita, tapi apa-apa pun kita join giveaway dulu la ye..
later kita story mory okeh...hehe...

macam biasa....kita letak banner untuk giveaway dulu ye...

cun tak?
haruslah cun...sebab organizer giveaway ni nama dia SuperCun Wedding...cun sangat nama dia...
first time tengok nama pun dah rasa cun, second time dan seterusnya memang lagi cun la kan bila usha hasil kerja diorang....memang kena dengan nama...SuperCun Wedding!

korang pernah dengar tak nama SuperCun Wedding?

introduction of SuperCun Wedding
sejujurnya ayong baru je mengikuti perkembangan diorang...
tapi sejujurnya juga first time ayong usha hasil kerja diorang ayong sangat suka cara diorang meng'unik'kan sesebuah wedding...
kenapa ayong cakap macam tu?
sebabnya ayong rasa konsep yang ayong nak buat dalam wedding ayong adalah sama dengan apa yang diorang tawarkan..kalau kebiasaannya pengantin sangat pentingkan pelamin yang gah tapi ayong pulak sangat mementingkan photocorner dan guestcorner dalam wedding ayong sebab ayong taknak ada pelamin...jadi idea-idea yang ayong tengok dari SuperCun Wedding memang sangat best dan membantu ayong untuk set up photocorner dan guestcorner ayong...
kalaulah diorang ni dekat dengan rumah ayong, confirm dah hire untuk set up photocorner ayong..hmm..
ok dah, jangan sedih-sedih...kalau tak dapat hire pun, dapat pinjam idea boleh kan SuperCun Wedding?
nanti kita bagi credit boleh?hehe...
berbalik pada cerita SuperCun Wedding ni..ayong sangat suka dengan ayat diorang yang ini...

Kepakaran kami:
1. Photobooth:
Photobooth kami berdasarkan Wedding Theme pilihan customer (cth: retro/english vintage/malay vintage/tradisional/balinese/fairy tales/arabian etc) ..lebih pelik, kami lebih suka...tp kami plg ♥ vintage! ;)

2. Guestbook Corner:
Kami mementingkan kreativiti dengan menggunakan alatan2 yg pelik untuk tetamu anda menyampaikan ucapan pengantin baru kpd anda. 

lain dari yang lain!
macam best kan...lepas baca ayat-ayat ni terus macam nak usha apa yang pelik sangat tu...hehe...
korang ada rasa macam tu tak?
kalau ada, jangan risau..ayong tengah baik hati ni..jom ayong share gambar-gambar hasil kerja diorang ye...
kita go through part by part ye...sebab baik hati sangat ni...semua nak share....hehe...layankan aje...zasssss!

PHOTOCORNER
memang cun kotttt!!!! jatuh cinta kali ke infinit!!!
suka giler design photocorner ala ala pelamin begini....
close up...dulang tu sangat menarik dan tertarik ok...
tapi sekali lagi jatuh cinta dengan cermin ada pintu tu..comel giler!
yang ini pun comel!
memang deco diorang pelik-pelik...hehe...
cukup tak?
cukup la dulu ek....ada banyak lagi gambar lain nak share ni....hehe....

GUESTCORNER

guestbook corner tema piring hitam
smart!
oh...yang ini memang pelik!
awesome!
next!!!

CANDY BUFFET SET & CHOCOLATE FOUNTAIN
nyum..nyum...
oh comelnya.....
nak lagi???


RENTAL ITEMS

walkway/flower stand/flower box @ RM5/pc
buaian rotan @ RM100/week
kamera polaroid @ RM50/week
candy buffet & chocolate fountain items @ RM200/set
English Wood Signage (boleh customize nama sendiri) @ RM20
bekas hantaran @ RM15/set
set termasuk bekas hantaran, alas dulang dan dulang hantaran
kristal gantung
frames for photocorner @ RM20/set
dan ada macam-macam lagi!
boleh terjah sendiri ye...lagi puas hati...terus rasa macam nak DIY segala benda...hehe...
ni links diorang yang korang boleh terjah ye...

Supercun Wedding
http://supercun.blogspot.com/
http://www.supercun.com/
haaaaa......amacam???
macam-macam ada kan???
dan sememangnya unik dan pelik....
rasa puas hati dapat share cerita  SuperCun Wedding dengan korang semua...
seriously kalau korang berkenan, cepat-cepat roger diorang ni ye...takut kang melepas...tak dapek den nak nolong...bukan semua orang boleh supply benda unik dan pelik ni....hehe....
last but not least, thanks a lot  SuperCun Wedding bagi can kitorang buat review untuk giveaway...
untung-untung dapat cash money RM50 bolehlah tambah duit tabung kahwin....hehe....
semoga  SuperCun Wedding terus berjaya dan berjaya...
dengarnya baru dapat baby ye....congrats both of you! 
~semoga sentiasa di dalam perlindungan rahmat Allah s.w.t...aamiin....~







Friday, December 21, 2012

POST 63: Special Entry Untuk Rumah Amal Kasih Bestari


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah...dapat jugak luangkan masa buat satu special entry untuk Rumah Amal Kasih Bestari..
sebenarnya entry ini adalah dari ilham blogger nadia...nadia buat post pasal nak bagi sumbangan untuk Rumah Amal Kasih Bestari ni...so ayong pun tergerak hati nak tolong sebar-sebarkan..bukan susah sangat pun...tenaga guna entah berapa percent je....tapi siapa tahu InsyaAllah dapat membantu sedikit sebanyak...di sinilah bermanfaatnya kuasa blogger...sebab tu ada pepatah "mata pena itu lebih tajam daripada mata pedang"..jadi marilah kita bersama-sama manfaatkan kelebihan yang Allah s.w.t kurniakan ini, yang boleh berceloteh sorang-sorang untuk sebarkan benda-benda baik macam ni ok....peace!

berbalik pada cerita sumbangan untuk Rumah Amal Kasih Bestari....rumah amal ni menempatkan anak-anak yatim yang kurang bernasib baik...bila tengok gambar yang nadia share memang tersentuh sangat hati...muhasabah diri sekejap....

kat sini jugak ayong nak sharekan beberapa gambar yang ayong pinjam dari post nadia..pinjam ye nadia....

inilah alamat rumah amal tersebut ye...
pandangan dari hadapan..ayong tak pasti berapa jumlah orang yang tinggal kat sini...tapi  mereka berhak mendapat tempat yang lebih baik...dan inilah tujuan kita...semoga lepas ni tempat ni akan jadi lebih baik untuk mereka...
ruang rehat yang dikongsi beramai-ramai untuk menghiburkan hati...sememangnya hati anak -anak ini takkan dapat kita fahami sebab mereka sukar nak tunjukkan kesedihan...kadang-kadang sampai kita fikir diorang ni tak sedih ke...tapi itulah...mereka sangat tabah...
tidur yang hanya beralaskan tilam beramai-ramai...bak kata nadia, asal cukup makan pakai...ya Allah, sebak dah masa taip ni...cuba bayangkan diri sendiri kat tempat mereka..mampukah kita????
dapur
cukupkah untuk mereka? di saat kita membazir, makan tak habis, pernah tak kita fikir akan mereka yang kurang bernasib baik ini??? dan satu yang ayong pasti, mereka pasti tidak pernah merungut!

menurut nadia, di sinilah tempat mereka makan bersila, belajar dan solat berjemaah...cukupkah?
sememangnya hati rasa sebak sangat masa taip entry ni...nasib kat office ni, kalau kat rumah memang dah berjuraian air mata...huhu....cukupkah apa yang diorang ada tu? korang sendiri boleh fikir...bak kata nabil, lu pikirlah sendiri! kita tak mintak banyak sehingga membebankan....tak! semampu dan seikhlas yang mungkin....hatta sorang bagi seringgit sekalipun,bila dikumpul-kumpul, kan boleh jadi banyak?
sekali lagi ayong nak tekankan ayat favourite ayong, 
kalau kita tak boleh buat semua, tapi jangan tinggal semua! 
sama jugak dengan konsep kat sini, kalau tak boleh bantu banyak sekalipun, tapi jangan sampai kita tak bantu langsung sekiranya kita mampu!
jadi, kepada sesiapa yang nak hulurkan bantuan, bolehlah hubungi nadia ye..boleh email dia  kat nadiafarahida@gmail.com or just mesej facebook nadia.....

setakat ni update nadia di sini, bantuan terkumpul adalah RM294.00...ayong akan update dari semasa ke semasa ye...InsyaAllah.....

p/s: kalau korang rajin jugak, jomlah share pasal ni kat blog masing-masing jugak...
suara blogger, suara rakyat!hehe...









Thursday, December 20, 2012

GIVEAWAY 44: "GA by Alya Syaqiera: COLOR BLOCK YOUR OUTFITS!"


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t


kalau nak join klik banner ye...
nak join ni senang je...pertaruhkan gambar korang pakai outfit yang colour block...
gambar yang best akan jadi juara!

so, ni gambar yang ayong pertaruhkan....


ada macam COOL BLOG punya kaler tak?
boleh jadi duta COOL BLOG tak?
hahaha...

sama tak? nak ganti heliza helmi boleh? hahaha....
so ayong bagi nama tema outfit ni COLOUR BLOCK COOL BLOG!
gittew...hehe...
semoga ada luck menang giveaway ni...aamiin...
kena tag 5 orang atau lebih, tapi ayong nak tag semua yang baca entry ni la...insyaAllah lebih 5 orang...
jom join ye korang!
last but not least, untuk alya, thanks for organizing this great giveaway..
semoga sentiasa di bawah perlindungan rahmat Allah s.w.t....aamiin....





Tuesday, December 18, 2012

POST 62: Nak conteng tangan ke tak?? dilema....huuuu..

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

hai korang...
hari ni ayong tuesday blues sebab semalam bercuti, hari ni baru masuk kerja...sangat bluesss....huhu...
disebabkan tuesday blues itu, maka kita layan blog dulu la ye...konon-konon nak dapat feel kerja la...haha...
sehari dua ni tengok ramai pulak mereka-mereka share pasal inai @ henna...ayong pun semenjak dua menjak ni selalu jugak terfikir pasal inai ni...sebabnya dilema nak conteng tangan ke tak..ke nak pakai hujung jari je....dilema sungguh! huuuu.....

kalau buat pun nak macam ni saja...pic credit to Nisa Henna Artist 


cantik je hasilnya sebenarnya...pic credit to Nisa Henna Artist
nampak sikit tangan pengantin baru bila sarung cincin kat along nanti kan? pic credit to Nisa Henna Artist
senang je kan? tapi berdebar tunggu outcome dia...huhu...
nampak suci bersih je...kan? pic credit to sarah mujahid punya
pic credit to here
kadang-kadang tengok bila conteng tu nampak cantik, kadang-kadang macam comot, serabut pulak tangan padahal cantik je orang tu buat, perasaan sendiri je nampak macam tu....yang kat hujung jari pulak kadang-kadang nampak suci, bersih, kemas je, tapi kadang-kadang nampak macam kosong sangat pun ada jugak...payah betul la ada perasaan macam ni....huhu....
bila tanya along nak buat ke tak, mula-mula dia cakap tak payah, macam tak cantik, lepas tu bila tunjuk gambar dia cakap boleh je nak buat, cantik je...adoi...tak menyelesaikan dilema...hehe....
korang boleh bagi apa-apa pandangan yang boleh akhiri dilema ni tak?

p/s: tapi korang pernah dengar tak kalau johor tok kadi strict, kalau ukir-ukir tangan nanti kena ceramah dulu...dia tak bagi..betul ke? one more thing, hari tu ada beli inai dari Nisa Henna Artist, khamis ni cuti nak try pakai la...nanti ayong share hasilnya ye...

Saturday, December 15, 2012

POST 61: Review Hadiah Giveaway Lori Oreo by Cik Lily Putih


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

entry ke 6 untuk hari ni?
rasanya ada something wrong dengan ayong hari ni...ayok!
apa pun, layankan aje la ye....hehe...
by the way, entry ni patut dah lama buat...sebab dah lama dapat hadiah tu...sorry cik lily putih...
ayong langsaikan hutang sekarang ye...
seperti biasa, hadiah giveaway yang ayong dapat, ayong akan buat review hadiah tu dengan blog organizer...so, lets check it out!
banner giveaway
giveaway ni memang sangat menarik perhatian ayong sebab ayong memang jatuh cinta dengan lori oreo comel tu..first time jumpa kat jusco, tapi masa tu tinggal sikit lepas tu banyak dah kemek-kemek, tak mau la beli...then tak berapa lama lepas tu ayong terjumpa giveaway nak bagi hadiah lori comel ni...so haruslah menjoinkan diri...and ayong memang put an effort join giveaway ni sebab ayong memang nak sangat hadiah ni...salah satu giveaway yang ayong join sebab nak sangat hadiah tu, selalunya dok join suka-suka je...hehe...
so, ni entry ayong yang dipertaruhkan...
dan ni result dia...
dan Alhamdulillah....I got it!! hehe....
so sekarang benda ni dah jadi hak milik ayong...here it is live from my blackberry!




biskut tu semua dah selamat ye...hehe...dan lori tu masih tersimpan rapi...
ada projek nak buat dengan lori tu...hehe...

REVIEW BLOG
Ok...habis cerita hadiah....now, it's time for the blog!

kalau sesiapa yang selalu usha blog cik lily putih korang mesti sedia maklum cik lily putih ni adalah reviewer terbaik! reviews yang beliau buat memang mampu buat kita tertarik, terliur, teringin dan segala terrrr la....best woooo!!!that's why beliau selalu dapat join event best-best....lepas tu dapat macam-macam....itulah beruntungnya kalau jadi seorang blogger yang rajin dan ada skill...congrats cik lily putih!
korang tak percaya eh?
takde bukti macam mana nak percaya kan....
jangan susah hati....ayong bagi bukti ye....
ni antara latest entry beliau yang best!
Lagi Kisah Dengan Kasut SCHOLL
Contest Baik Punya Menanti Di BCard Mobile App. Jom Cepat Ek
Hidangan Chef Ezani Kini Di MyChef
ok, cukuplah kot...kalau tengok dia punya food review lagi tak boleh tahan wehhhh.....dari kenyang terus jadi lapar....huhu...so ayong tak sanggup nak letak kat sini.....huhu...
kalau korang nak tengok, sila terjah blog cik lily putih ni cepat-cepat...or korang akan ketinggalan lagi banyak review yang best-best!

last but not least, thanks cik lily putih and mr.big sebab bagi menang lori comel itu!
semoga terus kekal jadi blogger yang best!!