❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, October 31, 2012

POST 45: COUNTDOWN 7 MONTHS TO GO


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

wah!!!
google pic untuk 7 months to go, pic first yang keluar adalah ini!
sesuai sangat la dengan theme colour kitorang TURQUOISE + PINK kan?hehe...
so, 7 months to go to our big day...
dalam wedding checklist tak banyak dapat update...
tapi kalau ikut wedding timeline, target untuk bulan 10 semua dapat capai kecuali mintak tolong abah confirm dengan masjid pasal nikah..abah tak sempat lagi..
but I know my abah, anggap dah setel je la...nanti kita follow up ye..
dalam minggu ni pun nak setelkan photoprop dan segala yang boleh print dulu ye...InsyaAllah...
untuk bulan 11 ni macam banyak benda nak setelkan...harap-harap semua urusan dipermudahkan..aamiin..

p/s: alhamdulillah maybe rezeki nak kahwin, along dapat sambung kontrak kerja 3 tahun, naik gaji, and peluang untuk diserap tetap dalam government lebih besar...tapi dilema, bermakna dia mesti akan stay lama kat putrajaya, means ayong kena la mintak transfer sana..tapi ayong sayang sangat nak tinggalkan kerja kat johor ni...really love my job! huhu...tapi takkan nak pjj 3 tahun??mak tak sanggup nakkkk...huhu...berapa banyak tapi daaaa...nampak sangat dilema kan...huhu...mungkin perlukan pengorbanan...rancangan Allah s.w.t itu pasti yang terbaik...aamiin.....

GIVEAWAY 32: GIVEAWAY BORDER LACE


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

Dah lama macam tak join giveaway kan?
jom rajinkan diri join GIVEAWAY BORDER LACE by NISA ni...
sebelum apa-apa, kita layan banner dulu ye...


haaaaaa...tengok banner mesti korang dah kenal sape blogger yang buat giveaway ni..kan??
salah seorang blogger b2b yang famous amos..kalau cakap nisadawi confirm kenal la...kan???????
yang terkenal dengan ruffles curtain dia tu...hehe...
so kali ni nisa buat giveaway, hadiahnya border lace...2 meter pulak tu..
fuh!! mengancam tu...macam-macam boleh buat dengan border lace ni tau...nak tau border lace yang macam mana? jom la layan gambar dia...


amacam? mengancam kan? dari bandung tu....jangan main-main..nak?
apa lagi, jom la join giveaway nisa ni...hehe...
syarat nisa tak susah...
"BUAT AYAT SIMPLE PANDANGAN KORANG DENGAN BLOG NISA"

pada ayong untuk design, susun atur blog, cerita b2b preps nisa semua superb!
comel dah..jangan tukar apa-apa...just keep it up!

tu je ayat simple ayong tulus dari hati seorang blogger untuk blogger..
semoga nisa terus success as blogger, enjoy your wedding preps dan bahagia sampai syurga hendaknya..aamiin..

Thursday, October 25, 2012

POST 44: Review Hadiah Giveway Happy Two Years Together by The Photobooth Corner


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

Masa masih ada!
disebabkan lambat lagi nak tunggu pukul 5 ni, jom kita review lagi satu hadiah...hehe..
review kali ni untuk Giveaway Happy Two Years Together by ThePhotoboothCorner @ diba!
giveaway ni pun dibuat sempena anniversary jugak..tapi anniversary diba dengan partner dia...sweet je kan anniversary buat giveaway..mungkin nanti satu hari nanti ayong pun nak buat jugak la..salah satu cara nak share kegembiraan dengan orang lain...hehe....

untuk giveaway ni diba mintak kita buat entri bagitau kenapa kita nak hadiah-hadiah yang diba nak bagi...oleh sebab ayong terlalu obses dengan photobooth corner sebab akan dijadikan corner penting untuk majlis ayong nanti, so ayong memang bersemangat betul join giveaway diba ni mengharapkan menang salah satu hadiah...hehe...so, ni link entri ayong untuk giveaway diba...kalau nak baca sila klik ye...

GIVEAWAY 14: HAPPY TWO YEARS TOGETHER

Alhamdulillah
akhirnya ayong dapat salah satu hadiah yang diba nak bagi...
WISHING TREE
yeay!!!
memang bersyukur sangat dapat wishing tree sebab memang tertarik betul dengan konsep abadikan kenangan cap jari dekat wishing tree...boleh simpan sampai bila-bila...thanks ThePhotoboothCorner!
jom tengok hadiah ayong dapat ek...hehe...

ni design yang ayong request
parcel yang baru diterima
berdebar nak bukak bubble wrap ni..hehe..
tadaaaa!!
ni la dia...wishing tree ayong dengan 3 colour stamp pad (pink, hijau, merah)
sama tak macam gambar atas sekali? hehe...
close up stamp pad
perasan tak wishing tree yang dah bercop je ada gambar? sebabnya excited sangat, tak sempat nak snap picture yang belum dicop...adik kecik ayong la yang paling excited tu...hehe..kalau boleh habis semua daun dia nak cop...hehe...so far, sangat puas hati dengan wishing tree ni..kalau dah penuh cop semua daun warna warni mesti tersangat comel...boleh gantung kat rumah kenangan seumur hidup...hehe...
 sekarang dah balut balik cantik-cantik, nanti 1/6/13 kita bukak balik boleh main cop-cop ye...hehe...

ONCE AGAIN, THANKS A LOT THEPHOTOBOOTHCORNER @ DIBA!

REVIEW ORGANIZER
ThePhotoboothCorner, nama yang tak asing lagi di kalangan b2b kan? semakin hari semakin sukses...alhamdulillah...congrats TPC!
sekarang ni buat photobooth corner dalam wedding kira jadi trend la kan...sebabnya kita dah mula sedar yang wedding ni bukan setakat orang datang makan dan balik, tapi ianya satu hari yang amat istimewa yang mesti kita simpan dalam memori hidup kita sampai bila-bila..so dengan adanya photobooth corner, tetamu yang datang boleh abadikan kenangan untuk pengantin...dengan kos yang berbaloi, tidak semahal pelamin dan lebih mesra tetamu, idea photobooth corner memang sangat awesome!
so, ThePhotoboothCorner memang mengambil langkah yang tepat menawarkan khidmat untuk menyediakan photobooth corner untuk wedding...diharapkan bisnes ThePhotoboothCorner akan terus berjaya dan lagi berjaya...aamiin...
untuk korang yang berminat nak adakan photobooth corner dalam wedding, boleh usha-usha ThePhotoboothCorner sebab hasilnya memang terbaik!
jom layan gambar photobooth corner by ThePhotoboothCorner...


di samping photobooth corner, ThePhotoboothCorner pun ada menawarkan servis prewedding photoshoot, canvas printing, wishing tree frame, guestbook, guestcorner, sewa easel, polaroid dan macam-macam lagi...
jom layan gambar lagi..hehe...

guestcorner
deco guestcorner
guestbook
wishing tree
photo canvas
banyak kan??? kalau nak list semua memang panjang berjela-jela la post ayong yang ni...hehe...
so kalau korang nak cuci mata lagi, apa kata korang terus terjah facebook or blog ThePhotoboothCorner..ayong bagi details ok...

EMAIL: adibahzack6@yahoo.com
PHONE NO: 0162065767

sesiapa berminat, cepat-cepat usha ThePhotoboothCorner tau....diba ada buat promo raya haji...tapi ayong rasa memang tak rugi kalau korang selalu usha ThePhotoboothCorner ni, sebab diba ni rajin buat promo...hehe....

last but not least, thanks a lot ThePhotoboothCorner!
ayong doakan yang terbaik untuk ThePhotoboothCorner dan diba..semoga terus berjaya di dunia dan akhirat..aamiin....






POST 43: Review Hadiah Giveaway Pearlnity First Anniversary


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

Bila dah tinggal beberapa orang je kat office, menghabiskan sisa-sisa jam sebelum balik raya ni, so kita up post kat blog la ek...kerja semua dah siap ok...so boleh la ek melayan blog tercinta ni...hehe...
just nak setelkan review untuk hadiah giveaway..

bulan lepas ada join giveaway Pearlnity..kalau sesiapa yang suka buat beadwork kat baju ke tudung ke mesti kenal dah...kalau di kalangan b2b mesti lagi kenal kan, ramai yang recommend untuk buat beadwork kat baju ke tudung ke sebab hasilnya memang meletup! so, pada 1/10/12, Pearlnity ni buat giveaway sempena meraikan ulangtahun yang pertama..congrats Pearlnity!

ni dia wall photo giveaway Pearlnity..senang sangat kan nak join??
so ayong pun sekelip mata la share and like..hehe...
dan alhamdulillah, orang cakap kalau dah rezeki tak ke mana kan...selama ni kalau join giveaway facebook tak pernah menang lagi...saingan sengit..tiba-tiba dengan Pearlnity ni menang pulak...syukur sangat..memang selalu usha hasil kerja dia...awesome!

nampak nama AyongAtikah Zaid?
Itulah ayong...hehe...
alhamdulillah...happy sangat bangun pagi-pagi tengok facebook, adik ayong wish congrats sis...memang dah agak mesti untuk giveaway Pearlnity sebab memang tunggu kina announce pemenang dari malam sebelum tidur tu...nampak tak betapa berharapnya saya??hehe..
so, memang bersyukur sangat-sangat la...
so post ni dibuat khas untuk berterima kasih kepada Pearlnity...moga terus maju jaya...aamiin...

ni la hadiahnya..voucher RM20 untuk apa-apa tempahan dengan Pearlnity .best!
sekarang tengah berfikir nak tempah apa dengan Pearlnity..hehe..so wait and see...nanti kalau jadi, kita cerita ceriti lagi ye...hehe...

REVIEW PEARLNITY
macam yang ayong janjikan, ayong akan review organizer yang bagi ayong menang giveaway or contest diorang...sebagai tanda berterima kasih...so sekarang kita review Pearlnity ye...check it out!
macam ayong cakap tadi Pearlnity ni main business dia buat beadwork sama ada kat baju, tudung, veil, dress dan sebagainya..seronok tengok hasil kerja dia...sangat comel!
tak percaya?? nak tengok?? jom ayong share sikit ye...
3d flowers and beads
shawl lace + pearl




ok dah...tak cukup ek? nak cuci mata lagi??
don't worry!!
nak tengok banyak-banyak, sila terjah sendiri facebook Pearlnity ye.. kalau berminat, sila roger tuan punya badan...ayong bagi details ok..
 email: pearlnity@yahoo.com
contact number: 0123969741 / 0192963449 (kina)

last but not least, thanks once again Pearlnity!!!


Wednesday, October 24, 2012

POST 42: Review Hadiah 1st Giveaway By AnakPakShaikh


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

Mimpi apa entah malam-malam post kat blog kan...asalnya nak tidur awal, sekali tau malam ni ada cerita kabhi kushi kabhi gham kat tv2...haruslah tengok kan...hehe...so, sambil nak menahan mata ni, rajinkan la jari post satu entri kat blog..sian dia dah berapa hari tak update..hehe...
last weekend balik yong peng, sampai rumah terus bukak barang-barang yang di pos sebab tau hadiah zura dan hadiah diba dah sampai...hehe..so, untuk entri yang ni ayong nak review hadiah zura dulu...
just nak refresh balik, hari tu ayong ada join giveaway zura buat...atau dalam dunia blogging zura ni lebih dikenali sebagai anak pak shaikh...hehe..zura namakan giveaway dia ni, First Gift Away From Anak Pak Shaikh...syarat dia just kena buat apa-apa entry yang menarik..kalau baca komen kat post giveaway zura tu ayong orang pertama komen nak join...tapi buat entri tu punya la lambat, sebabnya nak cari idea apa entri yang menarik...hehe...at last, dapat jugak idea..pasal b2b...kalau nak baca entri ayong tu, boleh KLIK SINI ye...dan alhamdulillah, ayong berjaya dapatkan lampu tidur idaman hati...memang favourite ayong tu...setakat ni ayong dah kumpul 4 lampu tidur..ada yang beli sendiri, ada yang orang bagi...hehe...
jom layan gambar hadiah zura bagi ni...

ni kotaknya...tak sempat ambil gambar yang baru dapat sebab ummii dah bukak dulu..
ni la lampu tidur comel tu....tapi tak sempat lagi snap pic yang menyala lampunya...nanti dah snap ayong tambah dalam entri ni ok...

memang comel sangat lampu tidur ni..thanks a lot zura...ayong dapat tambah koleksi lampu tidur ni...hehe..walaupun bukannya guna pun sebab lagi suka tidur gelap...hehe...

REVIEW BLOG

macam ayong biasa buat, ayong akan review blog organizer GA yang ayong menang lepas dah dapat hadiah...tapi untuk giveaway zura ni sebab special kan, ayong dah buat special review untuk blog zura sebelum tau menang lagi...hehe..so, untuk review blog zura, korang boleh klik link kat bawah ni ok..
Special Review Blog Zura

last but not least, thanks a lot zura sudi buat giveaway and bagi hadiah yang comel ni..semoga zura terus diberkati hidup dunia dan akhirat dan sentiasa di dalam perlindungan rahmat Allah...aamiin....

p/s: jari sakit lepas siap memintal 40 kuntum foam roses...tu yang taip ayat pun tak berapa nak berbunga-bunga...hehe..tak sabar nak tengok handbouquet dah siap..boleh reveal...hehe...



Monday, October 22, 2012

POST 41: DIY PHOTOBOOTH PROP


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

Happy Monday Blues!
Boring kan kerja hari isnin, sangat terasa ke'blues'an itu...huahuahua...
so, disebabkan monday blues, kerja malas tapi bab kahwin rajin...hahaha....ayong pun rajin la meng'google' photobooth prop...selama ni macam pening la jugak sebab nak buat prop ni macam memerlukan daya kekreatifan yang tinggi, dan ayong bukanlah orang yang ada kelebihan tu...so, kena la usaha lebih google kan mencari dan mencari jalan paling mudah...dan akhirnya ayong baru tau sebenarnya dah banyak website yang bagi free gambar-gambar prop untuk photobooth yang kita boleh terus print..so baru terhegeh-hegeh nak download...isy..isy..isy...kesian kan baru tau...kenapa tak cakap awal-awal boleh dapat free..hehe...

so, ini adalah hasil penemuan ayong yang sangat membuatkan hati gumbira tidak terkata...

Accent The Party


   

(tapi yang ni kena request dulu)


kalau korang nak download jugak, just klik link ayong bagi tu, nanti dia ajar macam mana nak download semua ok...
kalau nak ikutkan banyak giler photo prop bila google...ada yang free, ada yang kena beli, ada yang kena request dulu baru dapat free...so rajin-rajinkanlah jari anda menari-nari di atas keyboard sambil mencuci mata ye....rambang mata tengok semua comel-comel....
kalau korang ada jumpa yang lagi comel-comel share tau....hehe....
thanks la untuk mereka-mereka yang baik hati bagi free ni...
thanks sebab memudahkan projek ayong..hehe...
apa lagi, jom la kita menggembirakan diri men'download' dan membuat photo prop masing-masing...yeay!!

p/s: oh ye...kalau korang nak beli  photoprop yang dah siap je pun ada.. boleh roger GIFT & TQ TAG by Wawai Yus...promote sikit ek sebab tak sabar nak dapat button badge dari wawai ni...gambar dah tengok dah...tengah tunggu wawai pos...hehe....nanti dah dapat ayong review banyak-banyak pasal GIFT & TQ TAG by Wawai Yus ok...hehe...

tak sabar punya pasal...nak letak jugak...hehe...









Friday, October 19, 2012

POST 40: WORKING ON THIS


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

Next DIY project goes to..............


wish me luck!

Thursday, October 18, 2012

POST 39: DIY GUESTBOX


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t

Ni benda DIY pertama yang siap rasanya..hehe..jom layankan aje....

jom tengok bahan-bahannya...

guna kotak yang ayong dapat beli barang online...hehe...
wrapper
p/s: wrapper ni balance balut hadiah kahwin...hehe...
dua tu je bahannya, cara-caranya...

1) balut je kotak tu macam balut hadiah
2) buat lubang empat segi kat bahagian atas kotak.
dah siap!
macam kotak undi pilihan raya pun ada kan??haha..
tak kisah la, janji comel di mata ayong....
plannya nanti ayong akan buat kad ucapan, tetamu tulis ucapan atas kad tu dan masukkan dalam kotak ni...
design kad ucapan dah siap...tinggal print je..
ayong bagi teaser dulu ok..dah betul-betul siap nanti ayong tunjuk yang real punya...hehe..

plan nak guna balance kad jemputan je untuk buat postcard ni...kita tengok la apa yang jadi nanti ye....
ni pen untuk tulis kad ucapan
macam tu la gambaran guestcorner ayong nanti...tulis kad ucapan masuk dalam kotak...senang je kan??
nanti ayong masukkan semua kad ucapan dalam album ok...hehe...

sekian sahaja cerita guestcorner ayong...
semoga apa yang dirancang dapat direalisasikan....aamiin.....

p/s: buat ucapan best-best tau! ada lagi lebih 7 bulan untuk korang fikirkan ucapan yang best-best...hahaha...

POST 38: Shopping Untuk DIY Project.


Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum w.b.t

yuhuuuuu!!
DIY project is coming!!!

Jom tengok apa yang ayong dah shopping...

lampu ajaib (rm55 @ Cherry Land Plaza Angsana)

pili air ajaib (beli dengan lampu kat atas dpt free benda ni)

fridge magnet board + marker (RM10 @ Romantika Plaza Angsana)


marker pen (RM11.50 @ Tesco)

frame (RM5 @ Hinode Shop)

gam pistol (rm 11.50 @ Plaza Angsana)
4 batang gam (rm3 @ Plaza Angsana)

sebab takut tersalah pilih dawai, so ayong ambil 5 jenis dawai...hehe...saiz 20, 22, 24, 26, 30..
1 paket dawai (rm0.80 @ Plaza Angsana)

glitter foam
1 keping (rm2.20)
10 keping (rm18 @ MAS Craft Supplies)

nanti ayong reveal satu-satu ye apa projek-projeknya bila dah buat....
doakan semua urusan dipermudahkan, banyak masa lapang nak buat segala DIY ni, dikurniakan kesihatan yang baik, kerajinan yang melampau dan rezeki melimpah ruah ye...aamiin...