❤ Followers ❤

❤ anniversary ❤

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Saturday, May 26, 2012

Post 2: Cute Symbol for u!!!



❤ bila ayongzaid berbicara..... ❤

wah!!! baru jumpa dekat 1 blog yg comel...terus copy...credit to http://wanhazel.blogspot.com...comel sgt.... {。^◕‿◕^。}

Æ æ ❖

{。^◕‿◕^。} (◕^^◕) ✖✗✘♒

♬✄ ✂✆✉✦✧♱ ♰♂♀☿❤❥ ❦❧

™®©♡♦ ♢♔♕♚♛★ ☆✮ ✯☄☾☽

☼☀☁☂☃☻ ☺☹ ☮۞۩ εїз☎☏¢

☚☛☜☝☞☟✍

✌☢☣☠☮☯ ♠♤♣♧♥ ♨๑❀✿ ψ☪☭

♪ ♩♫℘ℑ ℜℵ♏ηα ʊϟღツ回 ₪™ ©®¿¡½⅓

⅔¼¾⅛⅜⅝⅞℅

№⇨❝❞ ◠◡╭╮╯╰ ★☆⊙¤㊣

★☆♀◆◇↑↓→ ←↘↙♀ ♂┇┅﹉﹊

﹍﹎╭╮╰╯ *^_^* ^*^ ^-^

^_^ ^︵^∵∴‖ ︱︳︴﹏

﹋﹌♂♀ ♥♡☜☞☎ ☏⊙◎☺☻ ►◄

▧▨ ♨◐◑↔↕ ▪▫☼♦▀ ▄█▌▐ ░▒▬♦◊

◦☼♠♣▣ ▤▥▦▩ ぃ◘◙◈♫ ♬♪♩♭♪ の☆→あ £❤

。◕‿◕。✎✟ஐ ≈๑۩ ۩.. ..۩۩๑ ๑۩۞۩๑ ✲

❈➹ ~.~◕ ‿-。☀☂☁ 【】┱┲❣ ✚✪✣ ✤✥

✦❉ ❥❦❧❃ ❂❁❀✄☪ ☣☢☠☭♈

✓✔✕ ✖㊚㊛ *.:。 ✿*゚‘゚・ ⊙¤㊣★☆

♀◆◇回□〓

→←↘↙ ♀♂┇┅﹉ ﹊﹍﹎ ╭╮╰╯ *^_^*

^*^ ^-^ ^_^ ^︵^∵ ∴‖ ︱︳ ︴﹏﹋﹌

♂♀♥♡☜ ☞☎☏⊙ ◎☺☻

►◄ ▧▨♨◐◑ ↔↕ ▪▫ ☼♦

▌▐░▒▬ ♦◊◦☼ ♠♣▣▤▥ ▦▩ぃ◘◙ ◈

♫♬♪ ♩♭♪の☆ →あ£❤。 ◕‿◕。 ✎✟ஐ≈

๑۩۩.. ..۩۩๑๑۩۞ ۩

๑✲❈ ➹ ~.~◕‿-。 ☀☂☁【】

┱┲❣✚ ✪✣✤✥ ✦❉❥❦

❧❃❂❁❀ ✄☪☣☢☠ ☭♈ ✓

✔✕✖㊚ ㊛ *.:。✿*゚ ‘゚・ ◊♥▫■๑»«¶

ஐ©† εïз♪ღ♣ ♠•± °•ิ.•ஐஇ *×○▫

♂•♀◊©¤ ▲↔™®☎ε їз♨ ☏

☆★ ▽△▲ ∵∴∷ #♂♀♥♠♣

♧♤♧ ♡♬♪ ♭♫♪ﻬஐღ ↔↕↘••● ¤╬﹌

▽☜♥☞ ♬✞♥♕☯☭☠☃ ─ ━

▰ ▱◆ ◇ ◈ ◉ ◊ ○ ◌ ◍ ◎ ● ◐ ◑ ◒ ◓ ◔

◕ ◖ ◗ ◘ ◙ ◚ ◛ ◜ ◝ ◞ ◟ ◠ ◡ ◢ ◣

◤ ◥ ◦ ◧ ◨ ◩ ◪ ◫ ◬ ◭ ◮ ◯ ◰ ◱ ◲ ◳ ◴ ◵ ◶ ◷

◸ ◹ ◺ ◻ ◼ ◽ ◾ ◿ ☀ ☁ ☂ ☃ ☄ ★ ☆ ☇ ☈

☊ ☋ ☌ ☍ ☎ ☏ ☐ ☑ ☒ ☓ ☔ ☕ ☖ ☗ ☘ ☙

☟ ☠ ☡ ☢ ☣ ☤ ☥ ☦ ☧ ☨ ☩ ☪ ☫ ☬ ☭ ☮ ☯

☰ ☱ ☲ ☳ ☴ ☵ ☶ ☷ ☸ ☹ ☺ ☻ ☼ ☽ ☾

☿ ♀ ♁ ♂ ♃ ♄ ♅ ♇ ♔ ♕ ♖ ♗

♘ ♙ ♚ ♛ ♜ ♝ ♞ ♟ ♠ ♡ ♢ ♣

♤ ♥ ♦ ♧ ♨ ♰ ♱ ´ ῾ ‖ ‗ ‘ ’ ‚ ‛ “ ” „ ‟ † ‡ • ‣

․ ‥ … ‧ 
 
 ‪ ‫ ‬ ‭ ‮   ‰ ‱ ′ ″ ‴ ‵ ‶ ‷ ‸ ‹ ›

※ ‼ ‽ ‾ ‿ ⁀ ⁁ ⁂ ⁃ ⁄ ⁅ ⁆ ⁊ ⁋ ⁌ ⁍ ⁎ ⁏ ⁐ ⁑ ⁒ ⁓ ⁔

∕ ∖ ∗ ∘ ∙ √ ∛ ∜ ∝ ∞ ∟ ∠ ∡ ∢ ∣ ∤ ∥ ∦ ∧ ∨ ∩ ∪

∴ ∵ ∶ ∷ ∸ ∹ ∺ ∻ ∼ ∽ ∾ ∿ ≀ ≁ ≪ ≫

≬ ≭ ≮ ≯ ≰ ≱ ≲ ≳ ≴ ≵ ≶ ≷ ≸ ≹ ≺ ≻ ≼ ≽ ≾ ≿ ⊀

⊁ ⊂ ⊃ ⊄ ⊅ ⊆ ⊇ ⊈ ⊉ ⊊ ⊋ ⊌ ⊍ ⊎ ⊏ ⊐ ⊑ ⊒ ⊓ ⊔ ⊕ ⊖ ⊗ ⊘ ⊙

⊚ ⊛ ⊜ ⊝ ⊞ ⊟ ⊠ ⊡ ⊬ ⊭ ⊮ ⊯ ⊰ ⊱ ⊲ ⊳ ⊴ ⊵ ⊶ ⊷ ⊸ ⊹ ⊺ ⊻

⊼ ⊽ ⊾ ⊿ ⋀ ⋁ ⋂ ⋃ ⋄ ⋅ ⋆ ⋇

⋈ ⋉ ⋊ ⋋ ⋌ ⋍ ⋎ ⋏ ⋐ ⋑ ⋒ ⋓ ⋔ ⋕

⋖ ⋗ ⋘ ⋙ ⋚ ⋛ ⋜ ⋝ ⋞ ⋟ ⋠ ⋡ ⋢ ⋣ ⋤ ⋥ ⋦ ⋧ ⋨ ⋩ ⋪ ⋫ ⋬

◿ ☀ ☁ ☂ ☃ ☄ ★ ☆ ☇

☊ ☋ ☌ ☍ ☎ ☏ ☐ ☑ ☒ ☓ ☔ ☕ ☖ ☗

☘ ☙ ☟ ☠ ☡ ☢ ☣ ☤ ☥ ☦ ☧ ☨ ☩ ☪ ☫ ☬

☭ ☮ ☯ ☰ ☱ ☲ ☳ ☴ ☵ ☶ ☷ ☸ ☹ ☺ ☻ ☼

☽ ☾ ☿ ♀ ♁ ♂ ♃ ♄ ♅ ♇

♎ ♏ ♐ ♑ ♒ ♓ ♔ ♕ ♖ ♗ ♘ ♙

♚ ♛ ♜ ♝ ♞ ♟ ♠ ♡ ♢ ♣ ♤ ♥ ♦ ♧ ♨ ♰ ♱ ☫

psssttt: pasni bolehlah memeriahkan coretan dengan simbol-simbol comel ni...copy paste je...hehe....

Post 1: 1st entry is on the air!!

❤ bila ayongzaid berbicara..... ❤

Assalamualaikum w.b.t dan selamat pagi.....

at last....ayong menjebakkan diri jugak sbg blogger ye....sorry la ek, lambat sikit dapat feel nak ber'blog'ging... kenapa entah dulu mcm rasa no point je nak buat blog bagai....tp lepas beberapa hari ni dok meng'usha' blog-blog orang, rasa mcm ada bagusnya jugak yg mana ayong akan nyatakan kebaikan ber'blog'ging dlm entry ni ok....

Alkisahnya mcm mana boleh terjebak ni sume gara-gara meng'google' pasal wedding la....cari punya cari jumpa la blog2 bride to be (B2B), ex-B2B especially blog 'Journey of Bride To Be'...million congrats Shakina Farhan...you are doing great for your wedding!!! so cam best pulak tgk...ari-ari dah jadi benda wajib pulak usha blog kina....i'm your silent reader...blog dia sangat best sbb langsung x lokek...best3!! thanks sbb jadi sumber inspirasi ayong...hehe...maka, terilham la nak buat blog jugak...begitulah ceritanya.... harap-harap semua enjoy kat blog ni...hoyeah!!!

so kat sini ada beberapa la kebaikan menjadi blogger setelah beberapa hari usha blog orang sampai buntang mata...hehe...(hiperbola je ok...maintain je ni mata kuyu mcm ajay devgan gitu...haha...)

  •  boleh kongsi pendapat dan idea dgn org lain 

betul kan? yela..kalau ada idea-idea baru boleh share kat blog, bila orang baca secara x lgsg kita berkongsi...bak kata kina, sharing is sexy...so cute! hehe..mcm ayong sendiri pun, bila kita buntu pasal something, zaman sekarang yg canggih ni kita google je...mesti terkeluar blog-blog ni..kebanyakan blogger ni pulak share berdasarkan pengalaman dan realiti, bukan sekadar teori dan fakta....so insyaAllah boleh tolong memecahkan kebuntuan kita tu....kan...kan..kan?? walaupun selalunya lain yang dicari lain pulak yang jumpa..x dapek la nak nolong...hahaha....

  • mengeratkan silaturrahim

of course right???bila orang baca blog kita, mana yg rajin tu komen-komen, maka dapatlah mengeratkan silaturrahim..walaupun kita x pernah kenal langsung satu sama lain, tp bila komen2, borak2, gaya mcm dah kenal lama.... Al-Quran pun menyebut bahawa amalan silaturahim merupakan perintah kedua setelah perintah takwa. Dalam surah Al-Nisa ayat 1, Allah berfirman yang bermaksud:
"Bertakwalah kepada Allah yang kamu selalu meminta dengan menyebut namaNya, serta peliharalah hubungan silaturahim kaum kerabat."

  • rajin membaca dan kumpul ilmu
orang cakap hidup ni long life learning....so baca blog ni pun bagus sebenarnya untuk pupuk minat membaca...asalkan pilihlah blog yang bagus, yang memberi ilmu, x kisahlah ilmu apa pun..(jangan yg sesat udah le yerrr...bahaya..). Ada mcm2 blog kita boleh pilih nak baca..blog agama, general knowledge, hiburan, politik dan mcm2 lg la...tepuk dada tanya iman... cuba bygkan kalau kita baca 1 ari 1 artikel pasal agama, x ke banyak faedahnya tu? cuba kalau bagi sebuah buku agama, nak suruh kita baca 1 ari 1 mukasurat pun payah (ni ditujukan untuk diri sendiri ye wahai ayong...)...kan??? 
  • boleh jadi kenangan seumur hidup
blog ni dah mcm diary kan...tp sekarang kalau boleh semua nak paperless...so, blog adalah 1 alternatif...dulu rajin jugak la tulis diary masa zaman muda remaja...skrg ni je mcm konon-kononya sibuk sgt la...so bila ada blog ni kita boleh coretkan semua kenangan pahit manis kehidupan kita...1 masa nanti bila baca balik, confirm gelak x hingat...kannnn??? hehe....this is one of the reason ayong start nak jd blogger....di samping nak buat wedding preparation, mesti ada byk kenangan pahit manis...semua nak simpan dalam kepala otak mmg x la kan...sbbnya pelupa (byk mkn semut...hehe)...so, blog is very good to keep all the memoirs....boleh tunjuk kat cik abang gak nanti the effort nak kawin dgn dia...agak2 terharu x?? (kalau x, mmg kejam la ok...paksa jugak terharu...hahaha...)

ada banyak lagi la kebaikan-kebaikannya....keburukan pun maybe ada jugak...biasalah setiap benda ada pros & cons kan...nothing is perfect....peace!!

ok...rasanya sampai sini dulu untuk 1st entry...next kita cerita pasal apa yg ayong nak bebel dlm blog ni k....enjoy!! moga ketemu lagi....wassalam...

  sebagai salam perkenalan....ayong bagi tgk 1 gambar...here my big family..hehe... 
pssstttt: punyalah excited tau nak buat 1st entry ni sampai x boleh tidur dah bila terjaga kol 5.45, x sabar nak bangun pagi nak tulis blog...boleh gituuuu??haha...hasilnya, masuk keje ari ni pukul 6.50, kalau x lg seminit nak pukul 7 baru sampai opis.....sabar jela ko ni yong..............peace!